2014. január 29., szerda

Francia krémes torta


 


A torta elkészítéséhez  Dr Oetker Házi krémes por alapját használtam.
Ezt a receptet azoknak ajánlom akik nem szeretnek sokat pepecselni a konyhába.
A torta gyorsan elkészíthető és nem utolsó sorban ,nagyon finom! 


Hozzávalók a sárga krémhez:
24 cm-es tortakarika
50 dkg készen vásárolt leveles-tészta
1 csomag Dr Oetker Házi krémes por
8 dl. tej

Tejszínhab hozzávalói :
6 dl. habtejszín
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin instant 40 g
ízlés szerint porcukor

Tuffoláshoz:
4 dl. habtejszín
1 csomag  Dr Oetker expressz zselatin instant por
ízlés szerint porcukor

Fondant hozzávalói :
4 ml erős kávé
25 dkg fondantpor
- a kávéval összekeverem a port és 40 fokra melegítem

A fondant port a Desszert Mester webáruházból szoktam rendelni 

Saját magatok is elkészíthetitek a tetejére a fondant meleg és hideg úton ha van kedvetek és türelmetek hozzá.
  Váncza projectemben részletes leírást és recepteket olvashattok!
( kattints a linkre és máris ott vagy:)) )




Elkészítése :
A leveles tésztából 2 x 35 cm-es kört sütök, ez sülés után pont jó lesz egy 24 cm-es tortaformába.
Amikor kihűlt az egyik lapot beleteszem a tortaformába és elkészítem a krémes port 8 deci tejjel 3-4 perc alatt sűrűre keverem habverővel.
Az így elkészült sárga krémet egyenletesen ráöntöm a torta formában lévő készre sült vajas lapra.
6 deci tejszínt 2 csomag expressz zselatinnal és ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verem.
Sárga krém tetejére halmozom és egyenletesen elkenem.
Hűtőbe rakom kb 4 órára dermedni, de jobb egy éjszakát pihentetni a hűtőben ha van rá idő!
Amikor megkötött a krém, körbevágom a forma mentén  és átrakom egy torta alátétre vagy tányérra.
4 deci tejszínt ismét felverek ízlés szerinti porcukorral és 1 csomag  expressz zselatinnal.
Csillagcsöves habzsákba töltöm és szeletenként a torta tetejét feltuffolom a habbal.
Hűtőbe rakom.
A másik készre sült lapot bevonom az elkészített fondant-tal és őt is a hűtőbe rakom dermedni.
Amikor a fondant-tos lap megkötött éles vizes késsel 16 szeletre vágom és a kész tortára a tuffokra rakom őket.
Az oldalára érdemes vágni megfelelő méretű vastag fóliát, hogy a tortát összetartsa!
Nálam most ezt a funkciót egy széles csipke helyettesítette, hogy emelje a torta alkalmi jelegét.





UI:   Szeretnétek a sárga krémet is elkészíteni teljesen önállóan akkor készítsétek el
e-szerint a recept alapján : Francia krémes készítése otthon a recept a linken található!








12 megjegyzés:

  1. Wow, ez mestermű! Légyszíves nézz be hozzám, egy játékra invitálnálak :)

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosan szép ! Imádom ezt a krémest, vagyis imádnám:-)) Nagy örömöt szerzett az ünnepeltnek biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:)) Nagy örömet szereztem vele és ez olyan jó érzés:))

      Törlés
  3. Csodálatos lett, főleg úgy, hogy gyorsan kellett elkészítened! :) Nagyon szép a csipkével díszítve! :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett! Biztos nagy volt az öröm, amikor megkapta az ünnepelt! :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűséges! És a csipkeszéllel nagyon elegáns!

    VálaszTörlés
  6. Húúhh....nagyon szép, csak kár, hogy annyi benne a műanyag! Kész leveles tészta, krémes por, zselatin....Szimpatikusabb lenne, ha ezeket mellőzve készült volna!
    Weronika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, van igazad, de egy vendégem kérésére lett kipróbálva kész termékekből elkészítve.
      A bejegyzésben megtalálható a link ahol leírom pontosan hogyan is készítem el otthon .
      Ajánlom figyelmedbe a linkre kattintva olvasható a recept.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...