2014. január 27., hétfő

Hamis Marcipán Szelet

 Valami gyorsat , finomat és tetszetőset szerettem volna készíteni.
Nagyon régen elmentettem egy sütés nélküli receptet amit Citromhab oldalán láttam meg 
és most jött el az ideje hogy el készítsem ezt a kitűnő finom süteményt.
Bátran próbáljátok ki, hisz nem kell hozzá nagy sütési tudomány és nagyon gyorsan elkészül!



  Hozzávalók :
- a mandulás -világos tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12.5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál színtelen mandula aroma
az összegyúrásához tej

- a rumos-kakaós tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12,5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál rum , vagy rum-aroma
6 evőkanál kakaópor
 az összegyúrásához tej

- tetejére
10 dkg étcsokoládé + 1 evk. olaj
5 dkg fehér csokoládé + 0,5 evk. olaj




Elkészítése :
A tészta hozzávalóit külön-külön egy-egy tálba mértem ki.
Mind két tálba annyi tejet öntök amivel jól össze tudom gyúrni az alapanyagokat és közepesen lágy, de nem kemény masszát  kapok.
Ez kb 3-4 deci tej külön-külön:))
Így kaptam egy világos és egy sötét keksz tésztát.
Elővettem egy  20x30x7 cm magas kerámia edényt, aminek az aljára raktam szilikonos sütőpapírt.
Erre a kakaós massza felét elnyomkodtam egyenletesen.
Egy kisebb nyújtófával össze lehet egyenletesen nyújtani az edény aljába.
A világos masszám felét erre nyomkodtam egyenletesen rá és újra a sötét és végül a világos kekszmasszát nyomkodtam el egyenletesen egymáson.
Egy salátás kis üveg tálkába összetörtem az étcsokoládét , adtam hozzá 1 evőkanál olajat és egy pár pillanatra felmelegítettem a mikróban.
Kivettem és addig kevertem míg el nem olvadt a csokoládé.
Ráöntöttem a süti tetejére és egyenletesen gyorsan elkentem.
Egy kicsit megrázogattam , oda ütögettem a pulthoz hogy szépen szétterüljön a csokimázam.
Egy másik kis üveg tálkába raktam a fehér csokoládét, ehhez fél evőkanál olajat raktam és hasonló módon melegítettem fel a mikróban mint az étcsokit.
Végül nyomózsák segítségével felspricceltem az étcsokoládés sütim tetejét.
Hűtőbe raktam míg megdermed a süti tetején a csokoládé, majd meleg vizes késsel körbe vágtam a tálba és kivettem egyben a sütit az edényből.
Lehúztam róla a papírt és szépen felszeleteltem.

Mindenkinek sok sikert kívánok az elkészítéséhez!









17 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi, úgy gondolom paleoban is finom lehet, mert a kekszet lehet helyettesíteni darált mandulával:))

      Törlés
  2. Bar nem szukseges hozza nagy sutesi tudomany, azert kell hozza nemi gyakorlat, hogy ilyen gyonyoruek legyenek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy köszi, de szerintem mindenkinek sikerül, csak jól el kell nyomkodni a tésztát a tepsiben:))

      Törlés
  3. Milyen gyönyörű szeletek, nagyon guszta! :) Gondolom, ízben hasonlít a marcipánra, úgyhogy nagyon finom is lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett!! Viszem is a receptjét, köszi szépen:))

    VálaszTörlés
  5. Huh! Ezt meg kell csinálnom. Csak a háztartási keksz hiányzik. Vajas keksszel ezek a sütik nem működnek, már tapasztaltam. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézz be hozzám, lenne számodra egy kis játék, ha kedved van hozzá! :-))

      Törlés
    2. Igen csak a darált háztartási keksz jó a recepthez:))
      - Máris megyek:))

      Törlés
  6. Szó szerint szépen szeletelted fel. És a díszítése is mennyei! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta és az a baba is édes a képeken! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lányom porcelánbabákat gyűjt rendületlenül és néha el-el lopok egy-egyet a fotózásaimhoz:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...