2014. január 24., péntek

Magyaros bukta

 Ma egy 1913-as bukta receptet szeretnék veletek megosztani ami , 
Tutsek Anna Katóka szakácskönyvemből való.
Mi nagyon szeretjük annak ellenére hogy a lekvár nem közében van a buktában, hanem az egész tésztán el van kenve, ami sülés közben teljesen átjárja a kelt tésztát és nem folyik ki.
Figyelmetekbe ajánlanám a kelt tésztát is mert nagyon finom más töltelékkel elkészítve is !





 Hozzávalók
60 dkg liszt
20 dkg puha vaj
1 evőkanál cukor
1 kiskanál só
4 db tojássárgája
0,5 liter langyos tej
3 dkg friss élesztő

Töltéshez : kb 7 decis üveg lekvár

Elkészítése :
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk.
Jól dagasszuk ki, akkor jó a tésztánk ha elválik a kéztől és szép hólyagos, puha lesz.
Én mindig a kenyérgépbe pakolom bele a hozzávalókat és a dagasztó programját használom.
Amikor kidagasztottuk a tésztát letakarva kelesszük duplájára meleg helyen.
Közben melegítsük be a sütőt nálam gáz 3 fokozat.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen 60 x 35 cm re nyújtjuk és vastagon megkenjük lekvárral.
( Én barack és málnalekvárral kentem meg. )


Kisebb téglalap alakúra vágjuk fel és csak simán feltekerjük.
Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket szorosan egymás mellé.


Letakarjuk és kb 20-25 perc alatt újra kelesztjük.
Nem kell tojással lekenni!!
Végül készre sütjük és sütés után porcukorral hintjük be.




4 megjegyzés:

  1. Küldhetnél nekem tízóraira pár darabot....gyönyörűek! <3

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de kis helyesek! S micsoda jó ötlet, hogy rá kell kenni! Ez ki kell próbálnom! :-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, ki fogom próbálni ezt a változatot, szeretjük a buktát! :)

    VálaszTörlés
  4. Lányok!
    Én is most kentem először a tésztára így a lekvárt, nagyon finom szaftos lesz sülés után a tészta, bár nem úgy látszik benne a lekvár mint amikor egy csíkba húzzuk a közepébe, de érdemes legalább egyszer kipróbálni mert nagyon finom:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...