2014. január 14., kedd

Tejfölös -Borsós Tészta

 Ma egy nagyon egyszerű receptet hoztam nektek.
Szerintem sokan ismeritek és ki-ki maga módja szerint készíti el.
Szoktam készíteni nokedlivel ha van a szaggatáshoz  kedvem és van amikor a pörköltbe gombát is rakok .
A nagy lányom imádja ezért nálunk sokszor készül bármelyik variációban.






Hozzávalók:
25 dkg kis-kagylótészta
50 dkg borsó
3 deci tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
1 fej vöröshagyma
Ízlés szerint só, bors,  pirospaprika

Elkészítése :
A tésztát forró sós vízbe kifőzöm, átmosom hideg vízzel és jól lecsurgatom a víztől.
Hagymát finomra vágom , megfuttatom egy kevés olajon és rádobom a borsót majd 3-4 percig átforgatom rajta.
Sózom , borsozom és kb 2 evőkanál pirospaprikával megszórom.
Jól elkeverem és forró vízzel felöntöm annyira hogy ellepje a borsót.
Amikor megpuhul a borsó a tejfölt elkeverem 1 evőkanál étkezési keményítővel és hozzáadom a borsós pörkölthöz.
Forralok rajta egyet és máris kész!

Jó étvágyat !



4 megjegyzés:

  1. Én apró nokedlivel szoktam ilyet csinálni. Nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is szeretjük nokedlivel, de most nem volt időm se kedvem a szaggatáshoz :))

      Törlés
  2. Egyszerű és nagyszerű! Szeretem az ilyen ételeket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lányom nagy kedvence:))
      Örülök hogy tetszik:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...