2014. február 26., szerda

Abált szalonna

Remélem ti is szeretitek a jó szalonnákat?
Ha igen akkor most megmutatom nektek mi hogyan is készítjük az abált szalonnát.



Hozzávalók :
kb 2 kg tokaszalonna
1 db nagyobb fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
1 evőkanál szemes bors
2 db babérlevél
1 teáskanál só

Továbbá :
pirospaprika
őrölt bors
kb 1 evőkanál fokhagymakrém

Elkészítése :
A szalonnát betesszük egy olyan fazékba amiben ellepi a víz.
Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát, szemes borsot, babérlevelet, és a sót.
Ebben a fűszeres vízben puhára főzzük.
Megfőtt kivesszük a vízből jól lecsepegtetjük és egy tányérra rakjuk egy kicsit bevagdosom a tetejét  hosszába és keresztbe is.
Amikor  még meleg de nem forró ízlés szerint  fokhagymakrémmel jól bekenjük, borsozzuk és végül jól beszórjuk pirospaprikával.
Jól lehűtve fogyasztjuk, különféle zöldségekkel és finom puha kenyérrel.
Amíg el nem fogy hűtőben tároljuk mert máskülönben megromlik!




5 megjegyzés:

  1. Annyira guszta, nagyon szeretem. Mi is hasonló fűszerezéssel készítjük, annyi különbséggel, hogy előtte pácolódik is kicsit. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem ez az az étel amit mindenki szeret, csak van aki bevallja, van aki titkolja:))
      Mindenesetre örülök hogy ti is szeretitek:))

      Törlés
    2. Kedves olvasóim a mai napon ez a recept vezet a facbookon eddig 290 -en osztottátok meg.
      Ezek szerint, ti is szeretitek a jó szalonnát! Ennek igazán örülök:))

      Törlés
    3. Nekem is izlik,

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...