2014. február 21., péntek

Breki szelet

Miskolcon 4 napos kocsonya farsang van, ennek tiszteletére nem csak kocsonyát főztem itthon , hanem egy kicsit átalakítottam a Sütős-hamis marcipán  szelet  receptjét és a kedves férjem elnevezte Breki szeletnek.  Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.




Hozzávalók:
3 db kisebb tojásból készítettem egy csokoládés vizes- piskótát 
és egy 20x30x7 magas tepsiben készre sütöttem 
( a receptet a linken találjátok )

Figyeljetek oda! Mert a piskóta tésztáját CSAK 3 DB KISEBB TOJÁSBÓL kell elkészíteni!!!!! 

A linken található recept 6 db tojásról szól olvassátok el figyelmesen és osszátok le 3 db tojásra a 


receptet !!!!! A tojásokat mindig meg kell mérni!







A hamis marcipánkrémen nem változtattam.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg búzadara
20 dkg cukor
2 evőkanál színtelen mandula aroma +1 teáskanál zöld ételfesték
vagy 
csak 30 ml. zöld színű mandula aroma 

Tetejére:

20 dkg fehér csokoládé
zöld ételfesték
3 evk. olaj

Továbbá : egy 20 x 30 x 7 cm magas tepsi




Elkészítése : 

Megsütjük a piskótát és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
( Lehetőleg olyan tepsit válasszunk ami eléggé magas, mert a piskótára jön még a hamis marcipán massza és erre a csokoládé! )
Amikor kihűlt, elkezdjük a hamis marcipánt elkészíteni.
A vajat felolvasszuk és ehhez hozzákeverjük a cukrot és a búzadarát, majd felforraljuk.
Forralás után 5 percig főzzük állandó keverés mellett.
Levesszük a gázról és belekeverjük a mandula aromát, hagyjuk hogy langyosra hűljön kb 10 perc.
Még folyós állapotban ráöntjük a készre sült piskótánkra és egyenletesen elkenjük.
Hűtőbe rakjuk még meg nem dermed.
10 deka csokoládét 1 evőkanál olajjal felmelegítünk és a süteményük tetejére öntjük és egyenletesen eloszlatjuk rajta. 
Nem baj ha átlátszik a hamis marcipán réteg mert a következő 10 deka csokoládét is 2  evőkanál olajjal felmelegítjük és egy-két csepp zöld ételfestékkel beszínezzük, majd a fehér csokoládés rétegre vastag csíkokban felvisszük egy kanál segítségével és egy fogpiszkáló segítségével összehúzzuk a zöld csokit a fehérrel.
Így kapunk egy márványos csokis réteget a süteményünk tetejére.
Ismét hűtőbe rakjuk és amikor megkötött vizes késsel felszeleteljük.









 Kedves porcelán békákat Katalin Orlicczki a Mesterek Virágüzlete biztosította a fotómhoz:))








Ui :


6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem ezt a sütit, fehércsoki bevonattal még jobb lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Találó nevet adott neki a férjed. :) Nagyon-nagyon guszta, el is fogom készíteni! :)

    VálaszTörlés
  3. Én már nagyon régen készítem ezt a sütit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hamis marcipános receptet alakítottam át én és a nevet is én adtam neki,anno 2014-ben

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...