2014. február 9., vasárnap

Dupla-csokis pite



HOZZÁVALÓK a tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
2 ek tejföl
1 tojássárgája
10 dkg cukor
1 csipetnyi só
1 kis-kanál sütőpor 

hozzávalók  csokis- krémhez:
3 dl tej
10 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
2 tojássárgája
1 púpos evőkanál liszt
4 tojásfehérje

hozzávalók a fehér csokis- krémhez:
3 dl tej
10 dkg fehér csokoládé
15 dkg cukor
2 tojássárgája
1 púpos evőkanál liszt
4 tojásfehérje





Elkészítése :

A vajat a liszttel elkevert sótőporral összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a sót, a cukrot, és összegyúrjuk.
Kétfelé osszuk
Amíg a töltelékeket elkészítjük, a tésztát a hűtőbe rakjuk piheni.

A tejet az étcsokoládéval együtt felforrósítjuk.
A cukrot, a lisztet, és a 2 tojássárgáját összekeverjük. 
A masszát a csokis tejhez öntjük, és sűrűre főzzük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 
A masszát kicsit hűlni hagyjuk, aztán óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Hasonló módon elkészítjük a fehér csokoládés krémet is.

Egy 30 x 20 cm-es magasabb falú kerámia tepsit kiolajozzunk és lisztezünk.
Az egyik tésztát a tepsi méretére nyújtjuk és belerakjuk.
A tésztára egyenletesen rákenjünk az étcsokoládés krémet és erre kenjük rá szintén egyenletesen a fehér csokoládés krémet.
Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére rakjuk,majd egy villával több helyen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt szeleteljük és tetejét porcukorral bőven meghintjük.





6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, biztos finom is lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, nagyon-nagyon guszta, kipróbálós lesz! :)

    VálaszTörlés
  3. Lányok!
    Próbáljátok ki !
    Kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert ez egy régi recept fehér csokis-krém nélkül.
    Kicsit átgondoltam a receptet, de a család azt mondta így dupla csokisan sokkal finomabb:))

    VálaszTörlés
  4. El készítettem,isteni finom!Köszönet érte ismét!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...