2014. február 3., hétfő

Kakaós Süti

Kedvenc piskóta receptemet szeretném veletek megosztani, ami igazából nem is piskóta inkább egy nagyon finom töltelék nélküli sütemény.
Elkészítése roppant könnyű és nem igényel nagy sütési gyakorlatot.
A titok a tészta készítésénél hogy a tojásokat az olajjal és a cukorral addig keverjük habverővel míg jó habos nem lesz, vagyis  míg el nem olvad benne a cukor.
Remélem elnyeri tetszéseteket mert igazán ízletes sütemény és érdemes kipróbálni.



Hozzávalók a piskótához:
3 db egész tojás
12 evőkanál cukor
10 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaópor
12 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
12 evőkanál tej

Hozzávalók az öntethez:
12 evőkanál tej
12 evőkanál cukor

Hozzávalók a mázhoz:
10 dkg cukor
10 dkg margarin
1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz

Elkészítése :
A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük.
Kakaóport, lisztet és a sütőport összekeverjük és apránként belekeverjük a tojásos masszába.
Utoljára keverjük bele a tejet egyenletesen habverővel.
Olajozott, lisztezett 20 x 30x 7 cm-es magas tepsibe öntjük és előmelegített sütőben ( nálam gáz 3. fokozat) tűpróbáig sütjük.
Amikor elkészült a tészta, azonnal elkészítjük a tetejére az öntetett :
A tejet a cukorral felforraljuk és azonnal a készre sült piskótánkra öntjük egyenletesen.
A cukros tejet a tészta teljesen befogja szívni és a tésztánk igen könnyű és puha lesz.
Amikor teljesen kihűlt a piskóta csak akkor készítjük el a tetejére a mázat :
A margarin kivételével a többi hozzávalókat felforraljuk és azonnal levesszük a gázról, majd kis darabokban hozzákeverjük a margarint.
Máznak szép simának kell hogy legyen, addig keverjük a vajat benne még teljesen el nem olvad!
Végül egyenletesen ráöntjük a kihűlt piskótánkra.
Hűtőbe rakjuk és kb 2 óra múlva már szeletelhető lesz.









14 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, igazi brownie-szerű sütinek tűnik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit hasonlít hozzá, de nekem ez sokkal finomabb:))

      Törlés
  2. Élvezet felsőfokon már így ránézésre is! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi nagyon szeretjük halmozni az élvezeteket:))

      Törlés
  3. Jo kis szaftos suti!! Hmm, erzem a szamban az izet, fincsi lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen még langyosan szinte folyik belőle a kakaós máz, ami nagyon finommá teszi:))

      Törlés
  4. Jaj de jó kis szaftos süti, nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyik nagy kedvence a családnak és a barátaink is imádják:))

      Törlés
  5. Nagyon guszta süti. Villanysütőm van hány fokon süssem? Tortának szeretném megcsinálni és nem szeretném elrontani.:-)

    VálaszTörlés
  6. Villanysütőben 190 - fokon kell sütni:))
    Biztosan finom lesz tortaként elkészítve is, kíváncsian várom az eredményt:))

    VálaszTörlés
  7. Kedves Mónika!
    Cukrozott vagy cukrozatlan kakaóport használtál a sütihez? :)

    VálaszTörlés
  8. Illetve még egy kérdésem lenne, körülbelül mennyi ideig kell sütni? Előre is köszönöm a válaszodat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden recepthez ahol kakaópor van írva, mindig cukrozatlan, vagyis pl. Holland kakaóport kell használni.
      Tűpróbáig sütjük ami függ a sütőtő minőségétől , kb 30 perc.
      Ellenőrizhető, akkor jó amikor egy hústűt beleszúrunk a piskótába és amikor kihúzzuk belőle, akkor nincs rajta tészta. Ekkor már biztosan jó a piskóta, ha marad rajta tészta akkor még sütni kell !

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...