2014. február 6., csütörtök

Könyvajánló : Václav Malovicky , Svejk Útleíró Szakácskönyv

 A Váncza-projectem  alatt számtalan régi és érdekes szakács könyveket kaptam, ismerőseimtől és olvasóimtól egyaránt. 
Amit itt is szeretnék nekik megköszönni. 
A lányom Bianka, nagy rukkola függő ahol számtalan könyv cserél napról napra gazdát. 
 Svejk Útleíró Szakácskönyve is egy ilyen ( ahogy a rukkulók hívják ) happolás útján jutott hozzánk el. 
Ha nem ismernétek ezt a remek könyvcserét, de szeretnétek róla többet tudni akkor 
ezen a linken tájékozódhattok  mi is pontosan ez a könyvcsere!

A napokban olvastam ki a könyvet és feltétlenül megszerettem volna veletek osztani az élményeimet.
( Remélem jó néven veszitek a könyvajánlásaimat, mert még számtalan könyv csücsül a polcon amiből szeretnék sok sok finomságot készíteni és a blogba feljegyezni . )

Visszatérve . . .  a könyv Svejk, a derék katona híres regénybeli állomáshelyeinek, vendéglőit, éttermeit,fogadóit mutatja be, a Monarchia -városait sorra járja végig.
Régi híres recepteket, mutat be számtalan jó tanáccsal ellátva és különböző érdekes kis történeteket fűz minden recept mellé.
A régvolt idők receptjei nem diétázóknak, hanem az ínyencségeket kedvelőknek ajánlanám.

Elsőként egy Délcseh leves receptet készítettem el, ami hazájában nagyon ismert és sokan szeretik.
 Mivel már sokat hallottam róla de még soha nem készítettem el gondoltam a Kulajdaleves lesz az első.
Egyáltalán nem bántam meg hogy ráesett a választásom , mert nagyon finomra sikerült és mindenki megvolt az ízével elégedve.
A receptet ezután a bejegyzés után fogom nektek posztolni és kíváncsian várom mit is fogtok hozzá szólni!



Václav Malovicky

Svejk Útleíró Szakácskönyv (Könyv) ismertetője

,, Egy szokatlan vállalkozás eredménye és igazi közép-európai kuriózum ez a könyv.
 Mert hát mire is vállalkozott a szerző? Nem kevesebbre, mint összegyűjteni, felkutatni, megírni és átnyújtani a nyájas olvasónak azon ételek receptjeit, elkészítési módjait, amik a Svejk-ben, ebben a kultikussá lett könyvben csak egy-egy említés szintjén tűnnek fel.
 És persze nem feledkezett ám el az italokról sem! Hiányt pótol tehát ez a könyv, mert mostantól nem kell álmatlanul forgolódnunk, ha tudni akarjuk az igazi kulajdaleves, a pramborka, a legkülönfélébb knédlifajták vagy éppen a balkáni csirkepiláf elkészítésének titkát. Sőt, nem marad el az osztrák, a lengyel, a galíciai konyha remekeinek ismertetése sem. És nekünk, magyaroknak külön érdekes lehet, hogy egykori monarchiabeli sorstársaink, a csehek mit és mennyit tudtak, tudnak rólunk, különösen a hazai kulináris élvezetekről. Akkor hát olvasásra és kalandra fel, kedves olvasó! A konyhai főzőcskézésben kiszáradt torkokat pedig jófajta sörrel vagy Svejk speciális italelegyével javasoljuk leöblíteni, melynek mibenléte szintén kiderül e kis könyvből… És ne feledjék: 
„Aki ebből a szakácskönyvből 100 esztendeig fog sütni-főzni, az garantáltan magas kort él meg!”

UI:
Ha felkeltettem érdeklődéseteket a könyv iránt keressetek rá a neten, számtalan helyen meglehet vásárolni:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...