2014. február 23., vasárnap

Süssünk együtt lépésről lépésre, Minion tortát, a maradékból pedig somlói galuskát




Hozzávalók és elkészítési folyamata :
A torta készítése azonos a lovas tortáéval, a betöltésig !
Ez a recept egy 15 szeletes, ha nagyobb kell akkor méret arányosan emeljétek a hozzávalókat.
A receptet a linkre kattintva lépésről lépésre tudjátok követni.
Természetesen a krém íze is változtatható saját ízléseitekre.

Először megsütjük a piskótát és amikor kihűlt elkészítjük a krémet, majd a két lap közzé betöltjük abba a formába amiben sült a piskótánk.
Hűtőbe rakjuk egy éjszakára dermedni!

Másnap: 

Másfél adag fondant készítünk, a recept ezen a linken elérhető.))
Ha jól kigyúrjátok és nyújtható akkor nem fontos kivárni a 6 órát, én azonnal burkolni szoktam vele a tortákat. Az a lényeg hogy ne törjön amikor nyújtjuk és ne is ragadjon. Akkor jó a fondant amikor elválik a kezünktől ezért csak annyi porcukrot adjatok hozzá amit fel vesz. A receptben körölbeli mennyiség van megadva a porcukorból.

Tehát , ha elkészítettük a fondant belerakjuk egy nejlonba és félre rakjuk, addig még a tortát kivesszük a formából átkenjük az oldalát egyenletesen a rajtalévő krémmel és egy nyolcas alakot vágunk ki belőle , úgy hogy az alja nagyobb kör legyen mint a teteje.
Melegre melegített baracklekvárral ecset segítségével átkenjük a torta tetejét és egy torta alátétre tesszük.

A fondant 3/4 -részét sárgára színezzük , a maradékot megfelezzük és az egyiket kékre a másikat feketére színezzük be. Felhasználásig nejlonba rakjuk.

Elővesszük a sárgát és porcukros, vagy ételkeményítős munkafelületen egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd alávágunk egy széles késsel és feltekerjük egy sodrófára.
Ezután a tortát beburkoljuk vele, először a tetejét simítjuk rá majd az oldalát  és a maradékot levágjuk.


Vizes ecsettel, ( de csak nedves legyen ne csorogjon a víz ) lekenjük körbe a tortát, ez ragasztóként fog továbbá szolgálni. A képen jól látszik milyen szép fényes lesz a víztől , mivel ilyenkor áttöröljük egyben a porcukortól is a tortánkat.

Elővesszük a kék fondant kinyújtjuk és kivágjuk a nadrágját a minionnak.



Ezután kivágunk egy hosszú széles csíkot a kékből és ezt is a tortára helyezzük, ez lesz a nadrág kantár részre. Vékony csíkot sodrunk és a nadrág széleihez ragasztjuk vízzel és egy torta modellezővel ,vagy hiányába kis villával rányomkodjuk. Elkészítjük még a nadrág oldalára az ovális pántot és erre egy-egy gombot rakunk.


A sárga fondant-ból készítünk sodrással egy vastagabb , hosszabb hengert és kettévágjuk, majd felrakjuk ezek lesznek a karok. Feketéből készítünk két ovális darabot és oda ragasszuk a sárga kar végére, ezek lesznek a kezek. Feketéből készítünk kb két ujjnyi vastag kört ezek lesznek a lábak, majd őket is felragasszuk a tortára.



Ezután elkészítjük feketéből a szemüveget és fehérből a szemeket a képen látható módon.





Hajat is sodorjunk a fejére feketéből és fehérből vágjunk neki szájat.
Ezután rakjuk hűtőbe kb 1 órára száradni, ez alatt megszárad a víz a tortán szép egyenletesen.

Mivel a fekete színből nem lehet szép feketét színezni, ezért én száradás után ecset segítségével újra átfestem azokat a részeket amiknek feketének kell hogy legyenek.

                                                                      Színezés előtti kép




                                                                   Színezés utáni kép



A maradék tortából ami leesik a kivágásnál készítsetek somlói galuskát:

A torta darabokat kisebb darabokra vágjuk és egy mély edénybe rakjuk a felét.
Főzzünk egy vaníliás pudingot és melegen a sütikre öntjük.
Erre rakjuk a maradék sütiket újból egyenletesen elosztva.
Főzzünk egy csokoládés pudingot DE most nem tejjel hanem vízzel.
Majd melegen rumot kavarunk hozzá és ráöntjük a süti tetejére egyenletesen.
Hűtőbe rakjuk, közben 3-4 deci tejszínhabot cukorral habbá verünk és ezt is rá rakjuk a somlói tetejére.
Én most csillagcsöves nyomózsákból nyomtam rá a habot.
Szintén hűtő és amikor jól lehűlt, lehet is tálalni .
íme :



Remélem hasznos volt most is a tortáról készített fázisfotók és így könnyebben átlátható hogyan is készül a Minion torta nálam.

Szerelttel várok mindenkit legközelebbi torta készítési bemutatómra, amikor egy izgalmas
 Legó Batman torta készítését fogom nektek megmutatni:))









Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!
https://www.facebook.com/BibimoniReceptjei

4 megjegyzés:

  1. Jaj, de jól néz ki! Köszönöm , hogy megmutattad, hogyan kell elkészíteni ezt a szépséget! Ismerek pár embert a környezetemben, akik nagyon örülnének neki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen:)
      Nem vagyok szakma féltékeny és ezért i mutatom meg nektek sorra sorra a tortákat hogyan is készülnek el nálam.
      . . . és nagyon örülök mikor egy egy olvasóm küld nekem egy egy fotót a saját tortáiról hogyan is készítette el az én virtuális segítségemmel:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...