2014. február 17., hétfő

Vajastésztában sült pisztráng



Hozzávalók 3 személyre  :
3 db egész tisztított pisztráng
Pác:
3 szál friss rozmaring
6 evőkanál olaj
1 teáskanál só
1 kiskanál citrom bors
1 kiskanál  cayenne bors
1 kiskanál őrölt fekete bors
2  evőkanál szójaszósz

50 dkg levelestészta, nálam mélyhűtött
1 db tojás

Köretnek : 3 db szívsaláta felszeletelve
Öntet : 2 deci tejföl, 2 deci kefir, szárított kapor 1 csomag 5 g, ízlés szerint só, bors

Elkészítése :
Konyhakész pisztrángot, megmossuk és szárazra töröljük.
Pác hozzávalóit összekeverjük és jól beledörzsöljük a halakba.
A maradékot a pisztrángokra öntjük és letakarva hűtőben 2 órát pácoljuk.
Közben elkészítjük a salátát, amit megmossunk és összevágunk.
Ezután egy tálkában összekeverjük az öntett hozzávalót és hűtőbe rakjuk.
( össze is keverhetjük a salátával az öntetett de én mindig külön tálalom fel.)
A levelestésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk és három egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett munkafelületen a hal méretének megfelelően kinyújtjuk, úgy hogy teljesen befedje majd a halunkat.
Előhozzuk a hűtőből a pisztrángot, lecsepegtetjük  a páclétől és a hasába rakunk egy szál rozmaringot a pácból.
Ráfektetjük a kinyújtott tésztánkra, a kimaradt részeket a tésztán tojással lekenjük és jól beburkoljuk vele a halunkat.


A hajtással lefelé egy olajozott tepsire rakjuk és hasonló módon elkészítjük a másik két pisztrángot is.
Tetejüket tojással jól lekenjük, és előmelegített sütőben kb 170-fokon készre süssük kb 20 perc.
Végül az elkészített még forró pisztrángokat a salátával és az öntettel tálaljuk.

Jó étvágyat !





6 megjegyzés:

  1. Jobb, mint az etteremben! :) Kar, hogy nalunk nincs pisztrang, de gondolom, lazaccal is mukodik a recept. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez istenien hangzik, s nagyon mutatós:) Nagyon megkívántam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Máris küldöm virtuálisan Kati, hogy ne hogy éhen maradj:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...