2014. március 4., kedd

Cappuccino torta


A tortát anyukám 66. szülinapjára készítettem.



Hozzávalók a piskótához:
Készítsünk egy vizes-piskótát 3 db tojásból , és süssük meg egy 27 cm-es tortaformában.
( - a recept a linken van )
A tortánk kb a forma közepéig fog feljönni!
Amikor megsült hagyjuk hogy teljesen kihűljön és kettévágjuk.
Elmossuk a tortaformát amiben sült és a tortánk tetejét tesszük a forma aljára.

Közben elkészítjük a krémet:
Hozzávalók:
6 deci tej
6 evőkanál capuccinópor
2 csomag vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
1 evőkanál rum, helyettesíthető rum aromával
25 dkg mascarpone
2 deci tejszín


Elkészítése :
A tejet felforraljuk a cukorral , cappuccino porral és amikor feloldódott a cappuccino por akkor hozzá keverjük a pudingport, amit előtte egy-két kanál tejjel elkeverünk.
Sűrű pudingoz főzzünk , majd langyosra hűtjük, úgy hogy állandóan gépi habverővel kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje!
Közben a tejszínt a mascarponéval habosra keverjük és hozzá adjuk a langyos pudinghoz.
Jól összekeverjük és utolsóként keverjük hozzá a rumot.
A krém felét a tortaformába rakott egyik lapra öntjük, erre kerül a másik lap és a lap tetejére a maradék krémet egyenletesen elkenjük.
Hűtőbe rakjuk egy éjszakára.

Hozzávalók a díszítéshez:
6 deci tejszínhab
2 csomag  Dr Oetker expressz zselatin fix instant 40 grm
ízlés szerint porcukor
kevés barna ételfesték, vagy egy csipetnyi kakaópor
kávé szemek
kevés fehér és barna fondant, vagy marcipán

A tejszínhabot a zselatinporral és a porcukorral kemény habbá verjük.
Egy keveset kiveszünk a habból kb egy kis salátás tálkányit, és a többihez keverünk  egy kevés ételfestéket hogy világos barna legyen a tejszínhabunk.
Előhozzuk a tortánkat a hűtőből,oldalát meleg vizes késsel körbe vágjuk és kivesszük a formából, majd az oldalát is egyenletesen elkenjük a meleg vizes késsel.
Egy torta alátétre- tányérra  tesszük, a tortát, a fehér tejszínt egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük és ujjnyi részeket kihagyva az oldalát feltúffoljuk a habbal.
A kimaradt részekre kávészemeket rakunk.
Torta tetejét egy késsel bejelöljük 16 részre.
Barna tejszínhabot is a nyomózsákba töltjük és a bejelölt részekre díszes csavart - egyenes túffokat nyomunk felváltva . Minden torta szelet végére egy-egy kámeás fondant díszt rakunk.




Kámeás hölgyet szilikonos formával készítettem, először a fehér fondant raktam bele egyenletesen és erre raktam rá a barna fondant úgy hogy teljesen kitöltse a formát.
A formát minden egyes darabnál kókuszzsírral kikentem, így szépen kivehető belőle.
Fondant készítése és hozzávalóit ezen a linken nézhetitek meg !







6 megjegyzés:

  1. Gyönyörű tortát alkottál ismételten! Boldog születésnapot kívánok anyukádnak! :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű, anyukád igazán megérdemli, boldog születésnapot neki! Egyébként nekem is ilyen kámeás formám van :)

    VálaszTörlés
  3. Ez gyönyörűséges lett Móni! Isten éltesse édesanyádat sokáig! :)

    VálaszTörlés
  4. Isten éltesse anyukádat nagyon sokáig! Csodás tortát készítettél ! Nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok , anyukám nevében is :))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép és finom tortát sütöttél, utólag is nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok anyukádnak! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...