2014. március 11., kedd

Fehércsokoládé-leves


Hozzávalók 4-5 tányérhoz :
6 deci tejszín
6 deci tej
1 szál rozmaring
30 deka fehér csokoládé
2 evőkanál étkezési keményítő

Gyümölcsnyárshoz:
- kedvünk szerint bármilyen gyümölcs
nálam : alma, narancs, banán



Elkészítése :
A tejszínt a tej felével és a rozmaringággal felforralom.
A többi tejet az étkezési keményítővel simára keverem.
Állandó keverés mellett a rozmaringos forró tejhez adom.
Néhány perc múlva kb  2-3 perc alatt egy kissé besűrűsödik, ekkor leveszem a tűzről és belekeverem a feldarabolt csokoládét.
Addig keverem habverővel, míg a csoki teljesen el nem olvad a tejes levesben.
Lefedem és hagyom hogy langyosra hűljön.
Közben , egy hurkapálcikára szeletelt gyümölcsöket húzok ízlés szerint.
A csokoládé levest tálalhatjuk, langyosan, vagy teljesen hidegen amit gyümölcsnyárssal kínáljuk.
Fogyasztáskor a darabolt gyümölcsöket belerakjuk a levesbe és így fogyasztjuk.
Karácsonykor, megszórhatjuk a levesünket egy csipetnyi mézeskalács fűszerrel, igazán ünnepi hangulatú levest fogunk így kapni, ami nem csak finom, hanem különleges is az ünnepi asztalunkon.

 Jó étvágyat !



8 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Igen az , csak ajánlani tudom:))
      Finom tejcsokoládéból készítve is:)

      Törlés
  2. Nagyon fincsi lehet, szinte desszertszámba megy! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem inkább a gyümölcsleveshez hasonlít:))
      Tetszik a profil képed, szép vagy:))

      Törlés
  3. Nem , nem.... nincs olyan sűrű és nem tapad meg a gyümölcsön, inkább egy finom gyümölcsleveshez hasonlít:))

    VálaszTörlés
  4. Hű, ez de nagyon jó lehet! Hétvégén lehet hogy ki is próbálom! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...