2014. március 29., szombat

Tejszínes gombás - lazacleves



Hozzávalók:
20 deka lazac kockára vágva
50 dkg sampion gomba szeletekre vágva
1 nagyobb vöröshagyma kockára vágva
0,2 deci  tejszín
2 evőkanál citromlé
2 evk. olívaola
1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
1 evk. szárított kapor
1 db tojássárgája

Elkészítése :
A hagymákat kevés olíva olajon megfuttatom, majd hozzá rakom a gombát és együtt 10 percig pirítom
Hozzá rakom a lazacot és azonnal felöntöm annyi vízzel hogy leves sűrűséget kapjak.
Felforralom, hozzáöntöm a tejszínt, borsozom sózom és 1-2 percig főzöm.
Leveszem a tűzről és és belekeverem a citromlevet, kis adagokba hogy ne kapja össze és hozzákeverem a tojássárgáját, kaprot és a petrezselymet.
Pirítós falatkákkal tálalom 

Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Ezt a levest el kell keszitenem, istenien hangzik! Imadjuk a lazacot, a gombat es a kaprot is.. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom saját receptem, remélem ízleni fog ?

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...