2014. március 24., hétfő

Vajban sült pisztráng, zöldségekkel



Hozzávalók :
4 db konyhakészre tisztított pisztráng
1 kg burgonya vastag szeletekre vágva
50 dkg sárgarépa csíkokra vágva
kb 4 deci olvasztott vaj
ízlés szerint : só, bors, tárkony
citromlé

Elkészítése :
A pisztrángokat kívül belül besózzuk és citromlével bedörzsöljük, majd letakarva hűtőbe rakjuk 30  percre.
Ezalatt megtisztítjuk a zöldségeket és felvágjuk őket.
Egy nagyobb magas kerámia edényt, vagy tepsit kivajazunk és erre rakjuk szépen sorra a zöldségeket.
Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés szárított tárkonnyal és az olvasztott vaj felét ráöntjük.
Pisztrángokat a zöldségek tetejére fektetjük , ráöntjük a maradék olvasztott vajat és forró sütőben készre sütjük kb 30-40 perc


.
A sütési idő függ a sütőtől.
Tálaláskor fokhagymás tejfölt és jégsalátát adunk hozzá.



Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...