2014. április 18., péntek

Bárány alakú fehérkenyér

Birka, barka, berkenye, Eljött húsvét reggele.

            Rózsavizet Erzsónak, Piros tojást Ferkónak!             

 Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek !







Hozzávalók:
60 dkg liszt
350 ml langyos tej
1 csapott teáskanál kristálycukor
3 dkg friss élesztő
2 teáskanál só
1 evőkanál olaj
1 teáskanál citromlé
1 tojás.

Elkészítése :

A hozzávalókból készítsünk kelt tésztát és kelesszük duplájára.
Ezután gyúrjuk át a levegőtől és alakítsunk egy cipót.
Vágjuk le a tésztából kb egy ökölnyi darabot , ebből lesz a feje és a füle.


A többit vágjuk 25 egyenlő darabbá.


Egyesével sodorjunk ki és tekerjük fel, majd rakjuk sorra a fej mellé 
ötösével kissé eltolva a csigákat




A feje felé 4 db csigát rakjunk.




Az utolsó tésztát vágjuk ketté és sodorjuk ki a bárány lábait.
Szemének és az orrának nyomjuk be egy egy mazsolát.
Kelesszük duplájára kb 40 perc.



Sütés előtt spricceljük le a kenyér felületét vízzel.
Előmelegített sütőben 180 fokon gáz 3. fokon készre sütjük
Sütés után ismét spricceljük le a kenyér felületét vízzel, és tegyük kenyérrácsra hűlni.






Húsvéti nyuszi kenyér és Húsvéti bárány alakú kenyér készítése videó képekben




                   

8 megjegyzés:

  1. Irtó cuki lett, de mivel biztos finom is, nem kegyelmeznék meg neki ;)

    VálaszTörlés
  2. Irtó aranyos lett a báránykád!!! :)) Csodaszép Húsvétot kívánok nektek Mónika!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Idén már nem kerül rá sor, de jövőre biztosan megsütöm, annyira jópofa. Nagyon aranyos a versike is. Szép húsvétot, sok finom falatot kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik és remélem nektek is szépen telt el a húsvét:))

      Törlés
  4. Nem sajnáljátok ezt a göndör szőrű báránykát megenni? :)
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nem , mert nagyon finom volt. Köszönöm a jókívánságot és remélem sokat pihentél az ünnepben!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...