2014. április 21., hétfő

Díszített Linzer


Minden évben készítek a gyereknek gasztroajándékot , az idén erre a kekszre eset a választásom. 
Nagyon örültek neki és mind meg is ették.


Hozzávalók:
40 dkg. liszt
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 db. tojássárga
25 dkg ráma

Töltéshez : baracklekvár
Díszítéshez : porcukor beszórás
Eszközök : bármilyen alakú kiszúró

Elkészítés :
- a vajat a porcukorral összemorzsoljuk
-óvatosan belemorzsoljuk a többi hozzávalókat is
- majd gyors mozdulattal tésztát készítünk
- ne sokáig gyúrjuk mert a tésztában megolvad a vaj és lágy lesz
- fokpakkba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 30 percig. 

Közben elkészítjük egy papírlapból a házalakú sablonunkat.
Előhozzuk a hűtőből a tésztánkat és lisztezett munkafelületen egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
A sablon segítségével kivágjuk a tésztából a házikót és egy szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon gáznál 3. fokozaton készre sütjük.
Teljesen kihűltek csak akkor vesszük le a sütőpapírról.

Baracklekvárral bekenjük a keksz házikók tetejét és a képeken látható módon marcipán masszával készre díszítjük, ha elkészültek folpakkal becsomagoljuk hogy 1-2 nap alatt megpuhuljon.

Fázisfotók :
















4 megjegyzés:

  1. Igazi türelemjáték, gyönyörűek! Én sajnálnám megenni... ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig mind el fogyott még az nap, ez volt a visszajelzés:))

      Törlés
  2. Csodálom a kreativitásod és a törelmed! Megint nagyon klasszat alkottál! :-))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...