2014. április 17., csütörtök

Joghurtos fehércsoki krém bazsalikomos eperszósszal

Az eredeti recept Boldog Kukta blogjáról való, ő másképpen szervírozta, nézzétek meg mert nagyon szép és ötletes módon tálalta. Ági ! Köszönöm a receptet, nagyon megszerették már háromszor is elkészítettem.


Én  csak hagyományos 2 decis poharakba raktam a krémet és erre az eperszószt.
Ebből az adagból 4 x 2 deci pohárkrémem lett.
Csak ajánlani tudom mert nem csak különleges de nagyon finom is.

Hozzávalók :
Joghurtos fehércsoki krémhez :
3,5 dl natúr joghurt
1 dl tej
10 dkg fehércsoki
1 ek. vaníliás cukor
1 ek. por-zselatin 

Bazsalikomos eperöntethez :
3 db lap zselatin
20 dkg eper
10 dkg cukor
5 db nagyobb bazsalikomlevél
1 dl víz 


Továbbá : 4 db 2 decis pohár.

Elkészítése :

A fehércsokit vízgőz felett felolvasztottam majd hozzá kevertem a tejet a joghurtot, cukrot és a zselatint.
Amikor felforrt levettem a gázról és hőálló poharakba öntöttem.
Így lett 4 db félig telt poharam amit hűtőbe raktam 1 órára dermedni.
Amikor már megdermedt a krém akkor kezdtem el főzni az eperöntetet egy kicsit másképpen mint Ági, mert én nem szeretem amikor az eper megfő a lében , azt szeretem ha roppanós.
Ezért, a cukort a vízzel felforraltam és 10 percig főztem, hozzáadtam az apróra vágott bazsalikomleveleket és a zselatint amit előzőleg 5 percig áztattam hideg vízbe és csak kinyomkodtam és így raktam hozzá.
Ismét 10 percig főztem és az utolsó 2 percben hozzákevertem a feldarabolt eperszemeket.
Végül a fehércsokis krém tetejére mertem és hűtőbe raktam a teljes dermedésig.
Nagyon finom próbáljátok ki !









2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...