2014. április 25., péntek

Kávés kockák

Ma egy nagyon érdekes receptet hoztam nektek.
A család nagy kávé függő, szeretjük a kávés különlegességeket és ez az egyik nagy kedvencünk.
Kicsiknek nem ajánlatos a fogyasztása mert nagyon sok a kávé benne !
A tészta se nem piskóta se nem kevert tészta, hanem valahol a kettő ötvözete.
Nem írtam el a tésztánál , igen 25 deka keményítő kell bele!
Ebből az adagból 25 nagyobb kocka süti jön ki , ha gondoljátok felezzétek le a hozzávalókat, de minden képen érdemes kipróbálni mert nagyon finom és nagyon kávé ízű.




Hozzávalók :
- a tésztához
30 dkg vaj
30 dkg cukor
8 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg étkezési keményítő
1 cs. sütőpor
1 deci tej
1 evk. azonnal oldódó kávépor
2 evk. kakaópor

- a krémhez :
6 evk. azonnal oldódó kávépor
4 evk. cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
1 liter tej
30 dkg puha vaj
6 evk. porcukor
20 dkg étcsokoládé
2 teásk. olaj

Elkészítése :
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra gáznál 3 fokozatra.
Egy nagy magas tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral.
A tésztához a vajat a cukorral krémessé keverjük és egyesével belekeverjük a tojásokat.
Jó habos legyen !
Összekeverjük a lisztet a keményítővel és a sütőporral, majd a vajas masszába beledolgozzuk egy fakanál segítségével.
Az így elkészült tésztánkat, két részre osztjuk és az egyikbe belekeverjük a tejet, a kávét és a kakaóport.
A tepsibe először a sötét tésztát simítjuk el majd erre kanalazzuk a fehér tésztánkat rá egyenletesen.
Berakjuk a sütőbe és kb 25 perc alatt, tűpróbáig készre sütjük
Közben a krémhez elkeverjük a kávéport a cukrot és a pudingport 1 deci tejjel.
A maradék tejet felforraljuk és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos keverékünket.
Pudingot  készítünk belőle és szobahőmérsékleten hagyjuk hogy kihűljön.
A puha vajat a porcukorral habosra kikavarjuk és kisadagokban hozzákeverjük a kihűlt pudingunkat.
Kihűlt tésztánkra a tepsiben rásimítjuk az így elkészített kávés krémet , és a hűtőbe rakjuk dermedni.
Végül a csokoládét felolvasszuk az olajjal és a megfagyott krém tetejére egyenletesen elkenjük.
Ismét hűtő kb 45 perc és ezután vizes, meleg késsel kockákra szeleteljük.



6 megjegyzés:

  1. Jó kis recept, tetszetős sütemény! :)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó kávés és nagyon különleges sütemény! :) És persze nagyon mutatós és guszta, szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
  3. Jöhet, egy csésze kávé mellé! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm lányok!
    Máris küldöm nektek távpostán, nyissátok ki az ablakot, mint a Mézga mesében!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...