2014. április 7., hétfő

Tejszínes kukoricakrémleves, sajtgombóccal



Hozzávalók:
60 dkg fagyasztott kukorica
2 fej vöröshagyma, finomra vágva
4 dl tejszín
ízlés szerint :bors,só
kevés olaj 

gombóchoz :
4 evőkanál liszt
4 db tojás
20 dkg reszelt sajt
kevés só ,bors



Leves készítése :
Kevés olajon átfuttattam a  vöröshagymát, majd  hozzáadtam a kukoricát, sóztam, borsoztam, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi.
Addig főztem míg a kukorica szemek meg nem puhultak, majd összeturmixoltam.
Ezután beleöntöttem a tejszínt, és egyet forraltam még rajta.



Sajtgombócok készítése :
A tojásokat egy tálba feltörtem, ízesítettem sóval, borssal, egy kicsit villával felvertem, majd hozzáadtam a lisztet és a reszelt sajtot. 
A masszából, vizes kézzel kis gombócokat készítettem, és forrásban lévő bő vízben pár perc alatt készre főztem.
Közepes lángon kell főzni és amikor feljönnek a víz tetejére máris ki kell venni őket.
Amikor kihűltek a sajtgombócok belerakom a levesbe hogy ne száradjanak ki.
Végül tálalom.

Jó étvágyat !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...