2014. április 27., vasárnap

Tojáslikőr



Hozzávalók :
10 db friss tojássárgája
25 dkg porcukor
1 vaníliarúd
4 deci habtejszín
2 deci vodka

Elkészítése .
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a magjait.
A tojássárgájákat a cukorral és a kikapart vaníliavelővel 5 percig habosra keverjük
Keverés közben hozzáadagoljuk a tejszínhabot és ezután a vodkát és még 5 percig verjük.
Az így kapott masszát a hűtőbe rakjuk 2 órára.
Szükség esetén  leszedjük a habot és 1 literes üvegbe töltjük.
A hűtőben tartjuk 3-4 hétig eláll.
Fogyasztás előtt jól felrázzuk !

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem! Épp most végeztem ki az itthoni adagot, bár én sosem merek nekiállni a nyers tojásos sztorinak. Úgyhogy az érdem anyukámé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan anyukád is finomat készít:))... mert az anyukák tudnak!!!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...