2014. április 9., szerda

Túrós süti

Szeretitek a túrós sütiket?. . de nincs mindig kedvetek a lapok gyúrásához, nyújtásához akkor ez a ti receptetek!
Semmi tészta gyúrás , töltelék készítés, csak egymásra rakjuk a hozzávalókat és máris süthetjük.




Hozzávalók egy tálba kimérve  :
25 dkg rétes liszt
22 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál  kezeletlen vagy szárított fűszerként kapható citromhéj
- az összes száraz hozzávalókat összekeverjük alaposan a tálban és kétfelé osszuk.

Töltelék hozzávaló :
50 dkg túró
ízlés szerint mazsola
( én kihagytam mert nem szeretjük )

Öntet hozzávalói :
3 deci tej
2 db tojás

A tepsi kikenéséhez : vaj




Elkészítése :
Kb . 20x30x7 cm méretű magasabb tepsi oldalát és alját, nagyon vastagon kikenünk vajjal.
Beleöntjük az összekevert száraz hozzávalók felét és egyenletesen elsimítjuk
Erre csak rámorzsoljuk a túrót és megszórjuk mazsolával.
Következő réteg a maradék lisztes keverékünk másik fele, elsimítjuk a túró tetején egyenletesen.
Az utolsó réteghez a tojásokat a tejjel elkeverjük és ráöntjük a lisztes keverékre.
Ez a tojásos tej teljesen elfogja lepni, de nem szívódik fel, ott fog lötyögni a tetején.
Így rakjuk be az előmelegített sütőbe közepes hőfokon addig sütjük míg a tojásos keverékünk átsül a többi hozzávalókkal.
Akkor jó amikor már nem mozog a teteje és a szélei elkezdtek barnulni, kb 35 40 perc de ez az idő sütő függő !
Kihűlés után szeleteljük és ha van kedvünk szórjuk meg a tetejét porcukorral.





2 megjegyzés:

  1. Szeretem a túrós sütiket, és egy most nagyon szuper!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik.
      Nagyon gyorsan elkészíthető, ez nagy előnye és finom is :))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...