2014. május 1., csütörtök

Baracklepény



Nagyon gyorsan elkészíthető finom édes baracklepényt készítettem el újra, de most teljes adagból a Váncza-projectemből. 
A receptet ezen a linken találjátok:))
A tésztája egy vajas habos tészta, amit egy 20 x 30 x 7 cm magas kerámia tepsibe kentem el egyenletesen.


Erre raktam rá sorra a barackokat. Most barack konzervet használtam amit jól lecsepegtettem a levétől.


Végül , megszórtam a kristálycukorral, de szerintem ez a művelet el is hagyható, így kevésbé lesz édes !
Előmelegített sütőben ,180 fokon gáznál 3 fokozaton készre sütöttem.
Sütés közben a barackok lesüllyednek a tészta aljára.
Teljes kihűlés után szeleteljük fel és egy pár szem aszalt áfonyával tálalhatjuk .
Nagyon finom puha tésztájú lepényt kapunk ha megsütjük !


Érdekessége : Hogy amikor 1/8 adagot készítettem akkor a barackok a tészta tetején maradtak és most amikor teljes adagot kevertem ki, a barackok a tészta aljára süllyedtek le, hogy miért azt sajnos nem tudom de így is úgy is nagyon finom ez a baracklepény:))


Jó étvágyat és sikeres sütést kívánok nektek :))







4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...