2014. május 28., szerda

Flamingó szelet


Ma egy szalakálival készült süteményt hoztam nektek.
A szalakálés sütiket nem mindenki szereti, mert sülés közben nem igazán jó illata van és egy kicsit érződik a süteményben is az íze.
Nagyon puha, könnyű tésztájú sütemény amit nem csak főzött krémmel szoktak készíteni, hanem a liszt és a tejből készült alapkrémet lecserélik vaníliás pudingra.
Az így készült krém keményebb és nem folyik meg a szeletelésnél, de én ezt a hagyományos folyósabb krémmel készült flamingó szelet szeretem jobban.
Remélem azért elnyeri tetszéseteket és lesz aki kipróbálja !





Hozzávalók :
- a tésztához :
30 dkg liszt
4 evk, porcukor
1 evk. zsír
1 db tojás
1 dkg szalakáli
1 db 30 ml császárkörte aroma
kb :1,5 deci tej

- a krémhez :
20 dkg ráma
25 dkg porcukor
6 deci tej
6 evk. liszt
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítése :
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, gáznál 3. fokozatra.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, annyi tejjel hogy gyúrható nyújtható legyen.
( A tészta a császárkörte aromától lesz rózsaszín )
Három részre osztjuk, lisztezett munkafelületen kinyújtjuk.
A lapok mérete : kb A4 lap méret)
 Egyesével egy tepsi hátoldalán szilikonos sütőpapíron  három lapot sütünk belőle.
Sütési idő kb 6 perc laponként.
A krémhez a rámát habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejből liszttel sűrű pépet főzünk és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük, és együtt jól felhabosítjuk.
A tésztalapokat összetöltjük egy magas tepsiben a krémmel.
Alufóliával letakarjuk és hűtőbe rakjuk pihenni.
 Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető lesz.
Tálaláskor a tetejét porcukorral hintjük be.







3 megjegyzés:

  1. Tetszik, hogy ilyen szép barackrózsaszín a tésztája! Nem nagyon ettem még szalakális sütit, de ez biztosan tetszene.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép süti és fincsi lehet! Ha lesz rá időm én biztosan kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök hogy felkeltettem a figyelmeteket!
    A süti megosztó, valaki imádja, valaki nem:))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...