2014. május 13., kedd

Füstölt tarjás stangli

A sós stangli receptet készítettem el , egy kis füstölt tarja hozzáadásával.
Nagyon nagy sikere volt, mind el is fogyott.





Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 teáskanál só
50 dkg margarin
12 evőkanál víz
2 evőkanál 20 %-os ecet
10-15 dkg füstölt tarja apró darabokra vágva

a tetejére:  
felvert tojás
reszelt füstölt gomolya sajt
köménymag

Elkészítése :
A lisztet elkevertem a sütőporral és a sóval, hozzáadtam a kockára vágott margarint és elmorzsoltam a liszttel. Ezután hozzágyúrtam a vizet, ecetet és a tarját.
Szép egynemű tésztát gyúrtam amit egy fóliába becsomagoltam. 
Hűtőbe raktam egy éjszakára, és másnap egy ujjnyi vastag téglalap alakúra nyújtottam ki a tésztát és kb 2-3 cm vastag és 8-10 cm hosszúságúra vágtam fel.
Szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire raktam őket kissé távolabb egymástól és tetejüket lekentem felvert tojással, majd sajttal és köménymaggal megszórtam. 
Végül előmelegített sütőben , nálam gáz 4. készre sütöttem.
Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom.


Jó étvágyat! 





6 megjegyzés:

  1. Elhiszem, hogy sikere volt, nagyon guszta - a tarja még jobban feldobja. :P
    Klassz a készleted. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szinte minden színben vannak pöttyös dolgaim,sajnos függő vagyok :))

      Törlés
  2. Ez de jól esne most vacsorára egy pohár tejjel.... :)

    VálaszTörlés
  3. De nagyon jól hangzik, nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett:))
    A te recepted alapján készült és biztosan kifogok még egy - két variációt találni az alap receptre és majd hozom azokat is :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...