2014. május 31., szombat

Grillezett csirkemell , Mangós kuszkusz salátával




Észak-Afrikában ezer éve nemzeti eledel. 
A kuszkusz alapanyaga lehet sós és édes ételeknek, köretnek vagy egytálételnek, desszertnek.
Régen az egészen puhára főtt húsból, zöldségből és kuszkuszból álló egytálételt kenyérhéjjal vagy kézzel ették, hagyományosan egy nagy tálból, közösen. 
Még ma is fogyasztják így, de mi inkább tányérra tálaljuk a kuszkusz alapú variációkat, és kanalat , villát, kést adunk hozzá.
Ma egy mangós kuszkusz salátát készítettem aminek a receptjét egy Arab kedves ismerősömtől kaptam meg.
Elárulom nektek hogy életem első kuszkusza és nagy izgalommal vártam, hogyan is fog sikerülni és nem utolsó sorban arra is kíváncsi voltam hogy hogyan fog ízleni a családnak
Nagyon gyorsan elkészül és tele van mindenféle vitaminnal, és az íze valami mennyei!
Bátran próbáljátok ki biztosan nem fogjátok megbánni .





Hozzávaló kb 4 személyre :
15 dkg kuszkusz
3 deci forró víz
1 db leves kocka
4 evőkanál olaj
1 evőkanál borecet

1 db lila hagyma
1 db piros kaliforniai  paprika 
1 kisebb kígyó uborka
1 db nagyobb érett mangó
3 evőkanál fehérborecet
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint : só, bors


Hozzávalók a grillezett csirkemellhez :

50 dkg filézett csirkemell vékony szeletekre vágva
1 evőkanál  Domi , Fűszerezett zúzott fokhagyma szárnyas sültekhez
( - a Tesco parkolójában található mangalica füstölt áru pavilonban kapható )
5 evőkanál olaj

Elkészítése :
Az olajat a fűszerezett fokhagymával jól elkeverem.
csirkemelleket bepácolom a fokhagymás olajban, jól összeforgatom és addig állni hagyom míg elkészítem a kuszkuszt.

A hagymát, uborkát, és a paprikát megtisztítom és megmosom, majd kicsi kockákra vágom.
A kuszkuszhoz, kimérem a kuszkuszt egy nagyobb tálba.
3 deci vizet felforralok egy leveskockával és a kimért kuszkuszra öntöm .
Hozzákeverek 5 evk. olajat és letakarva állni hagyom 5 percig.
Az idő leteltével átkavarom egy villával és hozzá keverem az előzőleg összevágott zöldségeket és a borecetet.
Fűszerezem sóval borssal.
Végül meghámozom a mangót levágom a magról a húsát és kockákra vágom, majd belekeverem a kuszkuszhoz, és még hozzákeverem a finomra vágott petrezselyemzöldet is.


A csirkemelleket újra átkavarom és egy felfórosított teflon grill lapon mindkét oldalát megsütöm.
Amikor minden húst megsütöttem, egy tányérra szedek a kuszkuszból és erre rakom a megsült csirkemelleket.

Jó étvágyat !



A recept megjelent 2016-os Gyorsételek receptújságban.



2 megjegyzés:

  1. Mónika, ez annyira guszta!!! Hmmm... milyen finom lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, azóta már többször is elkészítettem, kitűnő csemege hús nélkül is:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...