2014. május 9., péntek

Kókuszos csoda


Hozzávalók :
- tésztához :
8 db tojásfehérje
20 dkg cukor
25 dkg kókuszreszelék
5 dkg rétes liszt

- krémhez :
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 deci tej
4 dkg ( 1 csomag ) vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája

- tetejére 
20 dkg ( 2 tábla étcsokoládé )
2 teáskanál olaj





Elkészítése :
A tojásfehérjéket a cukorral kemény sűrű habbá verem, majd hozzá keverem egy fakanál segítségével a kókuszreszeléket.
Hozzá keverem még  a lisztet is, és egy szilikonos sütőpapírral kibélelt 38 x 22 x 6 cm-es tepsibe egyenletesen elkenem a masszát.
Előmelegített sütőben 190 fokon, gáz 3. fokozaton kb 10 - 15 perc alatt megsütöm.
Akkor jó ha a tésztánk széle barnulni kezd és a közepe szivacsossá válik.
Amikor elkészült a tésztánk akkor kezdjük el készíteni a krémet.
A vajat a cukorral habosra kikeverem.
A tejből és a pudingporból pudingot készítek.
A tojássárgáját a vaníliás cukorral kikeverem és a meleg pudingba belekeverem egy habverő segítségével.
A pudingot langyosra hűtöm és hozzákeverem a habos vajas-krémhez.
Az így kapott krémet egyenletesen eloszlatom a kókuszos tésztám tetején és a hűtőbe rakom kb 1 órára, míg a krém meg nem dermed.
Ezután a csokoládét az olajjal együtt felmelegítem csak addig míg felolvad ! . . és ráöntöm a pudingos krémre, amin egyenletesen eloszlatok.
Újra hűtőbe rakom 2-3 órára, amíg teljesen meg nem dermed.
Szeletelésnél egy széles hosszú pengéjű kést a gáz lángjánál 1-2 percig felmelegítek és így tudom törés nélkül elvágni a csokoládés réteget a sütin.
Természetesen ezt a műveletet addig ismétlem míg az összes sütit fel nem szeletelek.
Fontos hogy minden felmelegítés előtt a késünket töröljük le tisztára, így elkerüljük hogy a sütemény darabok ráégjenek a késünkre!









9 megjegyzés:

  1. Tényleg csodafinom és nem utolsósorban könnyű süti lehet! Bármilyen kókuszos édességre benevezek, főleg ha a nevében a csoda szó is szerepel :))

    VálaszTörlés
  2. Hmmm. Nagyon guszta, imádom a kókuszost ;)

    VálaszTörlés
  3. Húh, ez aztán a szép és kókuszos sütemény! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett, én a krémen csokimázzal mindig megszenvedek, a tied gyönyörű szép! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A csokimázat mindig össze töröm egy salátás kis tálkába és 10 dekánként adok hozzá 1 teáskanál olajat.
      Így rakom be a mikróba egy pár pillanatra, míg el nem kezd olvadni.
      Akkor veszem ki amikor félig elolvad a csoki és ilyenkor addig keverem míg az összes csoki el nem olvad és máris öntöm a süti tetejére.
      Megrázogatom a tepsit és magától szét folyik.
      Ennyi az egész:))

      Törlés
    2. ja.... az olajtól szép fényes lesz a teteje !

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...