2014. május 22., csütörtök

Mézes zserbó




Hozzávalók :
- a tésztához :
5 dkg margarin
40 dkg liszt
15 dkg cukor
1 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál tej
6 dkg méz

- töltelékhez :
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 deci tej
6 dkg búzadara
kb 15 dkg baracklekvár

- tetejére :
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj




Elkészítése :
A margarint, a cukrot , a tejet , a mézet összeolvasszuk de nem forraljuk fel!
Levesszük a gázról és gyors mozdulattal összekeverjük a tojással.
A száraz hozzávalókat egy tálba kimérjük és összegyúrjuk a mézes keverékkel.
Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
Négy cipóra osztjuk és 30 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra gáznál 3. fokozatra.
A cipókat egyenként késhátvastagságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk és szilikonos sütőpapírral borított tepsi hátán 8 percig sütjük.
( a lapok mérete kinyújtva : kb egy A4 lap méretűnek kell lennie !! )
Azonos módon kinyújtjuk és kisütjük a további három lapunkat is.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és lassú tűzön folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
Átöntjük egy másik hideg edénybe és kihűtjük.
Közben a puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt grízhez keverjük , habverővel jól felhabosítjuk együtt.
A krémet három részre osztjuk.
Előveszünk egy olyan magas tepsit amibe beleférnek méretileg a lapok.
Az első lapot belerakjuk a tepsibe, majd 2 evk. baracklekvárral lekenjük.
Erre kenjük egyenletesen az egyik adag krémet, majd befedjük a következő lapunkkal.
Hasonló módon töltjük tovább a lapokat egymásra.
Az utolsó lap tetejére a csokoládét az olajjal felolvasztjuk és egyenletesen elkenjük rajta.
Végül hűtőbe rakjuk legalább 1 napra puhulni.
Ez az a sütemény ami minél tovább áll annál puhább és finomabb lesz, természetesen ha lesz rá ideje , amiben nem vagyok biztos mert hamar elfogy hisz nagyon nagyon finom !

Jó étvágyat !





4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű szeletek, isteni finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. most csinálom .. sajnos nem fogom megkóstolni mert elviszik de hétvégén újra megcsinálom magunknak :) (természetesen nyirfacukorral :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik a recept, kíváncsi vagyok ízlik-e nektek?
      Majd gyere vissza és számolj be:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...