2014. május 2., péntek

Puncs szelet, sütés nélkül készítve





Hozzávalók :
- a fehér tésztához
40 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
20 dkg fehér csokoládé
kevés tej az összegyúrásához

- puncsos tésztához :
20 dkg darált keksz
3 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1 db narancs leve
5 dkg baracklekvár
ha szükség van a tészta összeállításához , akkor pluszba egy kevés tej

- puncsos mázhoz :
1 db friss tojásfehérje
20 dkg porcukor
kb 1 evőkanál meggy aroma, vagy valamilyen piros színű szörp

- a lapok lekenéséhez 2 evőkanál baracklekvár



Elkészítése :
A fehér tészta hozzávalót kimérjük egy tálba kissé összegyúrjuk, majd belegyúrjuk az olvasztott csokoládét, ha szükség van rá kevés tejjel gyúrjuk tésztává.
Osszuk ketté a tésztát és a felét nyomkodjuk bele egy 20 x 30 x 7 cm-es tepsibe.
Mérjük ki a puncsos tészta hozzávalóit ismét egy tálba és egy kevés tejjel ha szükség van rá gyúrjuk tésztává.
A világos lap tetejét a tepsiben kenjük le vékonyan baracklekvárral és erre nyomkodjuk rá a puncsos sötét tésztánkat.
Kenjük le ennek a lapnak is a tetejét baracklekvárral és nyomkodjuk rá a világos tésztánk másik felét egyenletesen.
A mázhoz a tojásfehérjét keverjük sűrűre a porcukorral és színezzük rózsaszínűre a meggy aromával.
Öntsük a sütink tetejére oszlassuk el egyenletesen és rakjuk a hűtőbe kb 2-3 órára dermedni.
Vizes, meleg késsel szeleteljük fel .



4 megjegyzés:

  1. Engem már a színével meggyőztél, imádom a rózsaszínt, és a puncsos sütik is nagy kedvenceim ;)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a puncs-szeletet, a tied pedig különösen tetszik, mivel még sütni sem kell! :) Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök hogy tetszik.
      Saját receptem:))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...