2014. május 11., vasárnap

Tejfölös krumplileves

Hidegen , melegen egyaránt finom egyszerű kis leveskét hoztam ma nektek.




Hozzávalók :
1 kg krumpli kockákra vágva
1 kisebb fej vöröshagyma , finomra vágva
1 cikk fokhagyma finomra vágva
kevés olaj, 1-2 evk.
2 deci tejföl
1 teáskanál étkezési keményítő
3 pár mangalica fűszeres virsli, karikákra vágva
( a virslit mindig a Tesco parkolójában található mangalica füstöltáru kis pavilonjában vásárolom )
ízlés szerint : só, bors , pirospaprika
2 db babérlevél


Elkészítése :
Az olajon megfuttatjuk a hagymákat, erre rádobjuk a krumplit és 2-3 percig együtt pirítjuk, közben kevergetjük.
Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, babérlevéllel majd  2 liter vízzel felengedjük.
A levest addig főzzük míg a krumpli puha nem lesz, ekkor beletesszük a virslit és forralunk rajta egyet és egy kicsit selymessé sűrítjük a tejföl és a keményítő keverékével, egyet -kettőt kavarunk rajta  máris elzárjuk a gázt a levesünk alatt , és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat !


4 megjegyzés:

  1. Ilyen leveskét én is szoktam főzni, nagyon szeretjük!
    És most már azt is tudom, legközelebb hol futhatok
    Veled össze! :)))

    VálaszTörlés
  2. Azt hiszem, a krumplilevest mindenféle formában szeretem, ez a változat is nagyon ízlene, guszta! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...