2014. május 11., vasárnap

Töltött Kacsa

Ez egy tökéletes kacsa recept, amely a körettel egyszerre készül el.
Az illatos hús a  tölteléknek köszönheti egyedül álló zamatát, ami : krumpliból , hagymából  és almából áll.
A fűszerek aromája átjárja az egész kacsa húsát, amely által egy különleges íz hatást kóstolhatunk meg.
Mi nagyon szeretjük, csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbáljátok ki !



Hozzávalók :
kb 2 kg -os konyhakészre tisztított egész kacsa
50 dkg új burgonya, vagy krumpli, kockákra vágva
2 nagyobb fej vöröshagyma finomra vágva
2 db nagyobb alma, kockákra vágva
2 evk  vaj
ízlés szerint : só bors
2 evk. finomra vágott petrezselyemzöld
2 evk. finomra vágott kakukkfű
2 db babérlevél
2 szál rozmaring



Elkészítése :
A kacsát jól besózzuk és borsozzuk minden hol, majd félre rakjuk.
A vajat felolvasszuk , és a hagymát átpároljuk rajta 10 percig.
Hozzáadjuk a megpucolt kockára vágott almát és még 5 percig együtt pároljuk.
Levesszük a gázról és hozzákeverjük a nyers újburgonya kockákat.
( Ha régi krumpliból készítjük akkor a hozzákeverés előtt főzzük 5 percig forró vízben ! )
Belekeverjük a kakukkfüvet, petrezselyemzöldet, és alaposan összekeverjük.
Ezt a tölteléket a kacsa hasába töltjük.
Jól tele nyomkodjuk, így nem fog kiesni a töltelékünk és a nyílást össze se kell tűzni.
Egy kacsa sütő edénybe, vagy hőálló edénybe rakjuk a mellével lefelé.
Felöntjük vízzel, kb két ujjnyi magasságban.
Mellé rakjuk a babérlevelet, rozmaringot és a nyakával , zúzájával, májával befedjük a kilátszó rést a tölteléknél.
Előmelegített sütőben 220 fokon, gáznál 5 fokozaton 20 percig sütjük, míg a bőre színt kap.
Ekkor a hőmérsékletet levesszük 190- 200 fokra, gáznál 3-4 fokozatra, és tovább sütjük a
kacsát kb 1,5- 2 óráig.
A sütési idő függ a sütőtől !
Ha szép piros és kisült az összes zsírja akkor lesz jó.
Kivesszük a sütőből és 10 percig pihentetjük, így szakadás nélkül kitudjuk emelni a sütő edényből.
Végül tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok !










6 megjegyzés:

  1. Na, kell nekem estére ilyeneket nézni! :)
    (Neked meg estére kell egy ilyen szépet megosztani?)
    :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát mit csináljak ha most volt időm megírni!

      Törlés
  2. Csodásan néz ki, nagyon gusztán tálaltad! :) Szeretjük a kacsahúst, bár ritkán készítek, nagyon tetszik az általad készített tölteléke és fűszerezése! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik.
      Én sokszor készítek kacsát, mert a lányom nagy kedvence és ez a töltelék nagyon finommá teszi:))
      Érdemes egyszer kipróbálni:))

      Törlés
  3. Hú, ez most nagyon nagyon jól jönne...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...