2014. május 6., kedd

Zöldbabkrémleves


Hozzávalók :
25 dkg zöldbab
1 liter húsleves , vagy víz plusz 1 teáskanál ételízesítő
egy kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
1 cikk fokhagyma finomra vágva
ízlés szerint só, bors
2, 5 deci főzőtejszín
1 csapott teáskanál étkezési keményítő

Elkészítése :
A hagymákat kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk az összevágott zöldbabot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük a húslevessel.
A babot puhára főzzük, majd összeturmixoljuk jó pépesre és simára, ha szálkás maradna akkor szűrjük le.
Forraljuk fel, majd a tejszínnel simára kevert keményítővel sűrítsük be.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánsajttal és egy kevés tejszínnel díszítjük , majd pirítós kenyért kínálunk hozzá.

  Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...