2014. június 18., szerda

Kacsahúsleves, kuktában főzve





HOZZÁVALÓK:
Leves zöldségek : sárgarépa, fehér répa, karalábé, zeller, krumpli, kelkáposzta, 25 dkg zöldborsó
 0,5 kg kacsa aprólék + 1 kacsamell
szemes bors, só , csipetnyi pirospaprika
Paradicsom, paprika, petrezselyemzöld, egy fej hagyma, 2 cikk fokhagyma
Masnis tészta a tálaláshoz

Azért nem írtam mennyiséget mert ugyan úgy kell elkészíteni mint ha egy hagyományos húslevest készítenénk és szerintem mindenki szemre rakosgatja bele a hozzávalókat. Ki-ki hogyan és mennyi zöldségekkel szereti.


Elkészítése:
 Ha hagyományos módon és nem kuktában készítem a húslevest , ugyan úgy járok el mintha rendes húslevest készítenénk. Vagyis felrakom vízbe a húst lehabozom és utána belepakolom a zöldségeket, fűszereket és kis lángon készre főzöm. Kb 1-óra.

 .... de ha kuktában főzöm akkor a következő képen készítem:
 Belepakolok mindent a kuktába a fűszereket is a húst kisebb darabokra vágom mint egyébként szoktuk a húslevesbe és a répát zöldséget is.
 Felöntöm annyi vízzel ameddig a kuktában a jelölés mutatja,majd lezárom a kuktát. 
Nagy lángon felforralom , ilyenkor sípolni kezd a szelep a kuktán.
  Ekkor leveszem a gáz lángját a legkisebbre és a szelepet a kuktán függőlegesről vízszintesre állítom és innen számítva 35 percig főzöm. 
Közben sós vízben puhára főzöm a zöldborsót és leszűröm majd félre rakom.
Kinyitom a szelepet óvatosan kiengedem a gőzt és amikor már nem jön gőz, akkor hideg folyó víz alá teszem a kuktát 2-3 percre és ezután nyitom ki.
Szokásos módon leszűröm a levest egy másik fazékba, a zöldségeket karikára és kisebb kockákra vágom, a kacsamellet, zúzáját, máját is kockákra vágom majd így teszem a leszűrt levesbe vissza, az előzőleg külön sós vízben megfőtt zöldborsóval együtt.
Kifőzöm a masni tésztát és már tálalhatok is.

  Az egyik kedvenc húslevesünk.))

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...