2014. június 16., hétfő

Kapros Karalábéleves



Hozzávalók :
6 db közepes nagyságú karalábé, kis kockára vágva
2 deci tejföl
1 evk. kukorica étkezési keményítő
1 csomag friss kapor finomra vágva
1 db húsleves kocka
ízlés szerint só,bors

Elkészítése :
A megtisztított kis kockákra vágott karalábékat egy fazékba rakom és annyi vízzel öntöm fel amennyi bőven ellepi.
Hozzáadom a leveskockát és puhára főzöm.
Amikor már puha a karalábé. akkor a tejfölt elkeverem a kukorica keményítővel és hozzákeverek még habverővel 3 deci vizet, és végül a finomra vágott kaprot.
Beleöntöm a levesbe és csomómentesre elkeverem , szintén habverővel.
Felforralom és ízlés szerint sózom, borsozom.
Végül tálalom.
Hidegen melegen egyaránt nagyon finom:))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...