2014. június 27., péntek

Regős-Halászlé


Hozzávalók :
80 dkg filézett harcsa felszeletelve
25 dkg halászlé sűrítmény
25 dkg leveszöldség vegyesen
( répa, petrezselyem gyökér, karalábé, zeller )
2 deci vörösbor
1 db vöröshagyma
2 deci tejföl
ízlés szerint: őrölt pirospaprika, bors, só
2 db babérlevél
1 teáskanál kapribogyó
1 kávéskanál mustár
1 evk. citromlé
kb 1 evk liszt a habaráshoz
2 liter víz

Elkészítése :
A harcsa szeleteket besózzuk és félre rakjuk.
Két liter liter vízben a sűrítményt feloldjuk és feltesszük főni a vékonyra felszeletelt zöldségekkel.
Egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük , bepaprikázzuk és 1 deci vízzel  felöntjük, majd összeforraljuk a borral, amibe belerakjuk a babérlevelet és a kapribogyót is, és levesszük a tűzről. 
Amikor már puha az alaplevünkben a zöldség akkor hozzá keverjük a boros keverékünket.
A habaráshoz a lisztet a tejföllel, a mustárral és a citromlével elkeverjük csomómentesre és hozzákeverjük a levesünkhöz.
( a boros zöldséges alaplevet levesszük a tűzről  amikor a habarást hozzákeverjük ! )
Vissza tesszük a tűzre , forralunk rajta egyet.
Ekkor beletesszük a harcsa szeleteket és puhára főzzük, de itt már tilos kevergetni, kb a főzési ideje 10 perc.

Jó étvágyat kívánok !




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...