2014. június 24., kedd

Süssünk együtt lépésről lépésre, Kardinális szeletet

Kardinális szelet az egyik kedvenc süteményem.
Elkészítése közepes nehézségű sütemények kategóriába tartozik, de ha egyszer ráérzünk a készítés fázisaira, attól kezdve gyerekjáték az elkészítése.
Ebben a bejegyzésben lépésről lépésre , fázis fotókkal illusztrálva megosztom veletek hogyan is készítem én a kardinális szeletet.
Remélem a képek láttán lesz aki bátran neki áll a sütemény elkészítéséhez, amit biztosan nem fog megbánni mert nagyon finom!


Hozzávalók :
- a tojásfehérjés tésztához :
8 db tojásfehérje
18 dkg cukor.

- a sárga tésztához :
2 db tojás
3 db tojássárgája
1 evk.. vaníliás cukor
55 gramm porcukor
55 gramm liszt
1 mokásk. sütőpor

- töltelékhez :
4 deci habtejszín
1 cs. 1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
4 cl erősre főzött feketekávé
4 cl tejszínes kávélikőr





Elkészítése :

Első lépes, melegítsük be a sütőt 190 fokra, gáznál 3 fokozatra.
Szilikonos sütőpapírból kivágunk két db 15 cm x 40 cm-es lapot.



Második lépésben elkészítjük a tésztákat. 
Kimérjük a tojásfehérjét a cukorral egy hideg fém, vagy üveg tálba és nagyon kemény habbá felverjük.



Akkor jó ha megfordítjuk a tálat és nem esik ki belőle.
Félre rakjuk.
A sárga tésztához a tojásokat a cukorral és a vanília cukorral jó habosra keverjük.




Sütőport összekeverjük a liszttel és fakanállal hozzákeverjük. 
Így kapunk egy tojásfehérjés kemény habot és egy sárga piskóta tésztát.
A tésztát és a tojásfehérje habot ketté-ketté osztjuk.



A méretre vágott  szilikonos sütőpapírokat egy nagy tepsire rakjuk.
A tojásfehérjés habot egy nagy lukú sima csöves nyomózsákba töltjük és a sütőpapírra három csíkot nyomunk.



A közötte lévő réseket kanál segítségével kitöltjük a sárga piskóta tésztával.







Betesszük az előmelegített sütőbe és kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
Teljesen kihűtjük a sütőpapírral együtt.




Közben elkészítjük a krémet.



A tejszínhabot a zselé porral félig habbá verjük, majd hozzá öntjük a kávét és a likőrt és így verjük tovább addig még egy kemény tejszínhabot nem kapunk.
A kihűlt tészták tetejét porcukorral bőven behintjük, megfordítjuk és így könnyen letudjuk húzni róla a papírt.
Az egyik tésztát megfordítjuk, egy tálcára rakjuk és erre halmozzuk rá a kávés habot, amit egyenletesen elkenünk rajta.


Megfordítjuk a másik lapunkat is és a töltelék tetejére rakjuk.



Tetejét ismét porcukorral behintjük, majd hűtőbe rakjuk kb 1 órára, majd éles késsel szeleteljük.




Sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! 











6 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon guszta, egy kávé mellé igazán elviselném :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is az egyik nagy kedvenc sütim!:)) Fantasztikusan jól néz ki. Rá kéne szánnom magamat az elkészitésére:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tessék rászánni magad, biztosan sikerülni fog, én meg majd megyek hozzád és megnézem:))

      Törlés
  3. Egyszer csináltam, de biztosan nem voltam még "ráérezve", mert habot soha nem sikerül szépen sütnöm. Ez nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:))
      Nem olyan nagy dolog, az a lényeg hogy a tojásfehérje is és az edény is ami vered jó hideg legyen:)
      Gyönyörű tortákat készítesz , ez ahhoz képest semmiség!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...