2014. július 24., csütörtök

Bounty csoki, cukorbetegeknek

Egy aranyos kislányhoz mentem látogatóba és neki készítettem a csokikat.
A kislány sajnos cukorbeteg és a kedvenc csokija a Bounty.
Mindenféleképpen saját készítésű édességet szerettem volna neki vinni, és emlékeztem hogy egy pár hónapja a facbookon  éppen az olvasóimmal vitattunk meg egy receptet a Bountyt , hogy hogyan is készíthetnénk el cukorbetegeknek.
Gyorsan megkerestem a bejegyzést és neki álltam átalakítani.
A cocomas állaga tökéletesen megegyezik a sűrített tej állagával , és a kislány egyik kedvenc tejcsokoládéjával  helyettesítettem a hagyományos tejcsokoládét.
Ezekkel a hozzávalókkal már könnyen elkészült a  cukormentes Bounty csoki.



Hozzávalók :
3 csésze kókuszreszelék
1 csésze  cocomas 100 -% kókuszkrém
kb  20 dkg Frankonia diabetikus tejcsokoládé

Ui: Csokoládét laktózmentes csokoládéra lecseréljük, akkor laktóz érzékenyek is fogyaszthatják.



Elkészítése :
A cocomast a kókuszreszelékkel összegyúrjuk.
( Ne ijedjetek meg nem fog pépesen összeállni ! )
A tenyerünkbe véve egy kisadagot összegyúrunk, és kis rudakat formálunk.
Szilikonos sütőpapírra rakjuk, egymás mellé sorba és hűtőben pihentetjük egy éjszakán át.


Másnapra jól összefagy és könnyen betudjuk  húzni a csokoládéval.
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és egyesével behúzzuk a kókusz darabkákat.
Ismét szilikonos sütőpapírra rakjuk ki őket és hűtőben dermesztjük.
Ezzel a csokoládé behúzási módszerrel a csoki megfog olvadni a kezünkben !
Ha szeretnénk hogy ne olvadjon meg a kezünkbe akkor érdemes a csokoládét behúzás előtt  temperálni !
Temperálás módszeréről a Kávéskrokant-golyók receptemnél részletesen olvashattok !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...