2014. július 15., kedd

Mézborban sült, fűszeres csülök


Történt egy nap, hogy ami a hűtőben volt abból főztem és nem terveztem meg semmit előre.
Mivel a család csülköt akart enni, de nem hagyományos módon elkészítve, ezért amit találtam a konyhámban azok a hozzávalók kerültek bele.
Így született meg ez a recept .
 Már sokszor elkészítettem, de még nem került fel a blogra.
Fogadjátok szeretettel és ne féljetek a fűszerezésétől, mert valami mennyei ízt kölcsönöz a húsnak.




Hozzávalók:
2,5 kg egész csülök
25 dkg füstölt oldalas
1 db alma negyedekbe vágva
1 db nagyobb  paradicsom negyedekbe vágva
1 db kisebb hegyes zöld paprika karikára vágva
1 db vöröshagyma negyedekbe vágva
2 db fokhagyma gerezd, kissé összenyomva a kés felületével
1 -1 szál rozmaring, bazsalikom
3 db  menta levél
3 deci mézbor


Elkészítése :

Egy nagyobb vasedénybe rakom a kissé besózott , borsozott csülköt és erre ráraktam a többi hozzávalókat.



Felöntöttem a borral és a hússütő edény tetejét rárakom.
Előmelegített sütőbe 160 fokon kb 50 perc alatt puhára párolom a csülköt, majd leveszem a hússütő tetejét és 200 fokon szép pirosra sütöm.
( sütési és párolási idő függ a sütőtől is ! - ezért néha néha rá kell nézegetni mikor lesz a csülök puha ! )
Sütés közben többször meglocsolom a csülökből kisült zsírjával és a bor keverékével.

Köretnek, sütőben sült újkrumplit sütöttem hozzá és friss salátával kínáltam.

Jó étvágyat !



2016. küldd el a recepted című újság márciusi szám szerkesztésében részt vehettem 
.A mézborban sült fűszeres csülök receptem a kipróbált receptek között jelent meg. 
Ráadásnak még a konyhámat is beválogatták a receptújságba.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...