2014. július 22., kedd

Sós rúd

A recept nem a sajátom,  itt találtam rá.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és gyorsan elkészül.



Hozzávalók :
1 kg liszt
1 cs. sütőpor
4 teáskanál só
3 deci olaj
3 deci fehérbor
továbbá: pirospaprika, darálatlan mák. lenmagpehely, 1 db tojás felverve

Elkészítése :
A hozzávalókat egy tálba kimérjük és egynemű tésztává gyúrjuk.
( A tészta rugalmas, kemény  ne ijedjetek meg tőle.)
Lisztezett munkafelületen kb egy ujjnyira kinyújtjuk.
Az egyik oldalát jól behintjük pirospaprikával, majd megfordítjuk, lekenjük felvert tojással és megszórjuk mákkal, vagy lenmaggal, de beszórhatjuk szezámmaggal is.



Egy ujjnyi vastag hosszú csíkokra vágjuk fel és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket sorba.


Előmelegített sütőben gáz 5. fokozaton 240 fokon 12 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő függ a sütőnktől, ezért néha néha ellenőrizzük, nehogy megégjenek.





3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...