2014. augusztus 26., kedd

Hamburger

A hamburger grillezett, fűszeres marhahúsmassza, lapos, enyhén pogácsa formájú a mi fasírunkhoz hasonló ételféleség, amelyet zsemle formájú péksüteménybe helyeznek. A gyorséttermek jellegzetes kínálata, de ma én megmutatom hogyan is készíthetjük el otthon. 




Hozzávalók 8 db marhahús pogácsához :
50 dkg darált marhacomb
1 evőkanál mustár
1 evőkanál  ketcup        
1 evőkanál Worchestershire-szósz
1 db vöröshagyma, lereszelve
2 gerezd fokhagyma lereszelve
Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors
4 evőkanál olívaolaj
1 db tojás

Továbbá: 
8 db hamburgerzsemle
Elkészítését és a hozzávalóit ezen a linken nézhetitek meg !



- saláta levél
- karikára vágott paradicsom
- karikára vágott lilahagyma
- karikára vágott paprika
- karikára vágott uborka
- szeletelt sajt
- majonéz
- mustár
- ketcup

Elkészítése :
Első lépésben elkészítjük a hamburgerzsemléket, és még kelnek a zsemlék addig a hamburger pogácsákhoz összekeverünk egy tálban , minden hozzávalót és a hűtőbe rakjuk addig pácolódni, míg a zsemléket megsütjük.
Ezután a húskeverékünkből 8 db lapos, ujjnyi vastag pogácsákat formálunk és egy grill sütőlapon kevés olajon mind két oldalát jól átsütjük.
Ha jól dolgoztunk, akkor 8 db zsemlék van és 8 db húsunk, amit ízlésünk szerint tálalunk a különféle zöldségekkel, sajttal és mártásokkal.
Ha különlegessé akarjuk tenni a hamburgerünket, javaslom hogy mindegyik zsemlébe pluszba süssünk egy tükörtojást és rakjuk hús tetejére, majd erre halmozzuk rá a többi hozzávalókat.
Érdemes kipróbálni! Mi nagyon szeretjük.










2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...