2014. augusztus 16., szombat

Káposztás kacsa



Egy finom egyben sült kacsa ebédre vagy vacsorára?
Ma egy nagyon könnyen elkészíthető, receptet hoztam nektek, ha szeretitek a kacsa húsát, akkor feltétlenül próbáljátok ki fehérboros savanyú káposztaágyon sült narancsos receptemet.
Valami mennyei a lányom imádja.

Hozzávalók :
Egy db egész konyhakészre tisztított kacsa
2 db nagyobb narancs
1 szál bazsalikom
1 szál zellerlevél
1 db Vecsési savanyított káposzta 810 g fehérboros ízesítéssel
Delikát ételízesítő csirkés ételekhez, a kacsa bedörzsöléséhez

Elkészítése :
A megtisztított, megmosott kacsát, a hátánál ketté vágjuk, úgy hogy szétlehessen teríteni.
1 db. narancs levével és bőven ételízesítővel jól bedörzsöljük.
Nagyobb és szélesebb sütőtálba szétterítjük a káposztát, de nem csavarjuk ki !
Erre ráfektetjük az előbb elkészített kacsát, a szárnyai alá tesszük a friss fűszerágakat és másik felkarikázott narancsot is egyenletesen elosztjuk a kacsán.


Alufóliával betakarjuk és kb 50 percig közepes hőmérsékleten puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát és magasabb hőfokon szép pirosra sütjük.
Végül friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...