2014. augusztus 24., vasárnap

Melegszendvicskenyér

Ez a melegszendvicskenyér Limara egyik receptje, ami nem csak ötletesen van elkészítve, hanem nagyon finom is. Limara bejegyzését olvasva én is kedvet kaptam hogy elkészítsem , és nem bántam meg mert tényleg nagyon finom, bár egy kicsit idő igényes. Sajnálom hogy nem tudjátok megkóstolni, de talán kárpótol a fotó amit készítettem róla.




Hozzávalók :
50 dkg liszt
3 deci víz
2 teásk. só
3 dkg puha vaj
2,5 dkg friss élesztő

Töltelék :
kb 30 dkg sonka és reszelt sajt

Tetejére: olvasztott vaj

Elkészítése :
A tészta hozzávalóit, belepakolom a kenyérgépbe és a dagasztó programra állítom.
Ha kézzel készítjük a kelttésztát, arra törekedjünk hogy közepesen kemény tésztát dagasszunk és letakarva duplájára kelesztjük.
Kelesztés után , lisztezett munkafelületen kb 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk ki a tésztát és akkora négyzetekre vágjuk fel amilyen magas a dobozformánk.
( A dobozforma, egy hosszú keskeny kenyérsütő forma. )
A formát szilikonos sütőpapírral kibéleljük és az függőlegesen felállítjuk.
Az aljára beleteszünk egy négyzetre vágott tésztát, erre egy szelet sonkát, erre bőven reszelt sajtot, majd ismét tészta és így tovább míg meg nem telik a forma.
Az aljára fordítjuk a formát és töltött tésztánk tetejét olvasztott vajjal megkenjük.
Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt, 180 fokra, gáznál 3.
Ha letelt az idő sütőbe rakjuk és kb 40-45 perc alatt készre sütjük.
A szilikonos sütőpapír segítségével könnyen kitudjuk venni a melegszendvicskenyerünket és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat !




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...