2014. augusztus 1., péntek

Mézes szelet

A receptet Csillánál találtam, csak ajánlani tudom.
Csilla ! Köszönöm a receptet .




Hozzávalók :
- a tésztához :
45 dkg liszt
25 dkg cukor
5 dkg vaj
2 db tojás
2 evk. méz
2 evk. kakaópor
1 mk. szódabikarbóna

- a krémhez :
3 csomag vaníliás pudingpor
3 deci tejföl
1 evk. liszt
6 deci tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj

Elkészítése :
Gőz felett , egy tálba összemelegítjük a tészta hozzávalóit, a liszt és a szódabikarbóna kivételével.
Levéve a gőzről, adjuk hozzá a liszttel elkevert szódabikarbónát és tésztává gyúrjuk.
Hűtőbe téve 30 percig pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 - fokra, gáznál 3. fokozatra.
A pihentetett tésztát három egyenlő részre osztjuk és kb egy A 4 lap méretűre nyújtjuk ki ,
 lisztezett munka felületen.
Szilikonos sütőpapíron egyesével kb 5 perc alatt készre sütjük.
Sütés előtt villával megszurkáljuk.
Amíg a lapok sülnek és hűlnek, elkészítjük a krémet.
A pudingport és a lisztet keverjük csomómentesre a tejjel és főzzük sűrűre.
Még melegen belekeverjük a tejfölt és kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral habosra kikeverjük, majd keverjük hozzá a kihűlt pudingot is.
Elfelezzük a krémet és megtöltjük a lapokat.
Célszerű egy mélyebb tepsibe összetölteni, mert így nem folyik ki a krém !
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnapra szépen megpuhul.
Éles késsel szeleteljük és a tetejét porcukorral beszórjuk.






2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...