2014. augusztus 2., szombat

Sminkes torta





A tortát a lányom barátnőjének a szülinapjára készítettem..
Hozzávalók a piskótához:

Süssünk együtt címszó alatt, már sokszor bemutattam hogyan is készítem a vizes-piskótákat, ezért ha visszalapoztok, vagy a linkre kattintotok, akkor részletesen lehet tanulmányozni a piskóta készítési folyamatát.
Ez a torta 6 db egész tojásból készült,  a lisztből visszavettem 2 evőkanálnyit és helyette kakaóport raktam . 27 cm-es torta karikában sült meg.
Ne felejtsétek el a tojásokat mérni kell !!


Tölteléke : - mascarponés - meggyes csokoládé

Hozzávalók :
25 dkg mascarpone
2 deci habtejszín
1 csomag  Dr Oetker expressz zselatin fix instant 
ízlés szerint porcukor 
1-2 evőkanál kakaópor
7 decis magozott meggybefőtt, leszűrve, csak a meggy
2 evk. rum

Elkészítése :
A zselatinporral kemény habbá verem a habtejszínt , félre rakom.
Egy másik edénybe a porcukrot, kakaóport habosra keverem a mascarponével , rummal és a meggyekkel.
A kettőt óvatosan összekeverem, nagyon habosnak és krémesnek kell lennie!

A torta burkolásához :  egy adag fondant használtam el.
Színezéséhez : fekete, piros, kék és sárga ételfestékeket használtam.

Süssünk együtt címszó alatt,  több tortám részletes sütési és díszítési folyamatát bemutattam már, ha valakit érdekel kattintson a linkre és tanulmányozza a piskóta készítését a torta betöltését, a  fondanttal való beburkolását, mindenről részletesen fotókkal illusztrálva írtam már, de ha valahol elakadnátok , szívesen segítek.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...