2014. augusztus 21., csütörtök

Tiramisu



Az eredeti tiramisut nyers tojáshabból készítik. Én most egy finom mascarponés kávélikőrös habbal váltottam ki a tojáshabot, így elkerülhetjük ebben a nagy melegben a szalmonellafertőzéseket.
Nagyon finom így is , bátram próbáljátok ki !

Hozzávalók :
40 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
6 deci habtejszín
1 cs. expressz zselatin fix
Ízlés szerint : porcukor
kb : 4 deci erős feketekávé
0,5 deci rum
0,5 deci tejszínes kávélikőr
kakaópor
Díszítéshez : csokoládéba mártott kávészemek

Elkészítése :
A habtejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük.
A mascarponét, a porcukrot és a likőrt habosra kikeverjük, majd hozzá keverjük a felvert tejszínhabot.
Lefőzzünk kb. 4 adag kávét , és elkeverjük a rummal.
A babapiskótákat, és a krémet is, három egyenlő részre osztjuk.
A piskótákat egyesével bemártjuk a rumos kávéba és egy folcpakkal kibélelt tepsi alját kirakjuk az első réteg babapiskótával
Erre kerül rá az első adag krém, amit egyenletesen elkenünk rajta.
A krém tetejét kakaóporral beszitáljuk.
Következik a második réteg babapiskóta és így tovább.
Végül a harmadik adag krémmel befedjük és szintén beszórjuk a krém tetejét kakaóporral.
Hűtőbe rakjuk egy éjszakára és másnap , kivesszük a fólia segítségével a tepsiből és tetszés szerint díszíthetjük kávészemekkel, citromfűvel vagy tejszínhabbal.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...