2014. augusztus 18., hétfő

Túró Rudi szelet



Hozzávalók a tésztához :
30 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaópor

A töltelékhez :
50 dkg túró
10 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 teáskanál citromolaj , vagy citrom reszelt héja
3 db tojás
4 evőkanál búzadara ( gríz )

Tetejére :
20 dkg étcsokoládé
2 teáskanál olaj

Elkészítése :
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, gáznál 3. fokozat.
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és ketté osztjuk, majd pihentetjük 20 percig.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és félre tesszük.
Egy másik tálba a töltelék többi hozzávalóit kikeverjük és ha már egyenletes sima túrókrémünk van, akkor hozzá keverjük a  habbá vert tojásfehérjét.
Elővesszünk egy kb . 35 x 30 -as  tepsit és kikenjük olajjal, majd enyhén belisztezzük.
A tésztákat lisztezett munkafelületen a tepsi méretére nyújtjuk ki.
Az első lapot beletesszük a kikent tepsibe és egyenletesen elkenjük rajta a túrókrémet
Második kinyújtott lappal betakarjuk és villával megszurkáljuk, hogy a gőz eltudjon távozni sütés közben.
Berakjuk a sütőben és addig sütjük, míg a teteje megszilárdul kissé megnyomva már nem lágy!
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a csokoládét az olajjal felmelegítjük és a sütink tetejére öntjük.
Egyenletesen elkenjük rajta és hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
Másnap, forró vízbe mártott késsel tetszés szerint szeleteljük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...