2014. augusztus 21., csütörtök

Túrós virág



Ma egy kelttésztából készült, töltött, virág kalács készítését mutatom meg, lépésről lépésre.

Hozzávaló a tésztához :
60 dkg liszt   
1 teásk. só
2 evk. cukor
1 db tojás
0,5 dl olaj
3 dl langyos tej
4  dkg élesztő

Töltelékhez :
75 dkg túró
4 evőkanál búzadara
6 evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 db  reszelt citrom héj, vagy 1 teásk. citromolaj aroma
4 db tojássárgája
4 db tojásfehérje kemény habbá verve

Az áttört túrót elkeverjük a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával 
A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzá forgatjuk, és a töltésig a hűtőbe rakjuk.

Elkészítése :
A tészta hozzávalóiból kelttésztát készítünk,és letakarva duplájára kelesztjük.
( Én mindent belepakolok a kenyérsütőgépbe és a dagasztás programra állítom. ) 
A kelttésztát lisztezett felületre borítjuk és két egyforma darabba vágjuk, és cipókat formálunk belőlük.



Egy nagy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és előmelegítjük a sütőt 180 fokra , gáz 3.
Lisztezett munkafelületen a cipókból két egyforma körlapot nyújtunk.
Az egyiket a tepsire tesszük, erre rakjuk rá a képen látható módon a túrótölteléket.



Befedjük a másik kinyújtott lappal és a széleit egy villával lenyomkodjuk.



A közepét lenyomjuk egy salátás tálkával és rajta is hagyjuk a tésztán.



Salátás tálkáig kb egy fél ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk.
A felvágott csíkokat jobbra kiforgatjuk egymás mellé.



Mielőtt levennénk a salátás tálkát körbe a széleinél egy villával egyenletesen megszurkáljuk.
Amikor levettük a tálkát a villa nyomásait átnyomkodjuk egy kés, vagy egy fakanál végével.



Felvert tojással mindenhol alaposan bekenjük, és máris berakjuk a sütőbe sülni.
Addig sütjük míg szép piros nem lesz.



Végül , porcukorral behintjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...