2014. szeptember 13., szombat

Hamis Carbonara spagetti

Max kedvenc rapid tészta receptje

Sokszor elfogom készíteni, mert egyszerűen elkészíthető és nagyon finom.
A receptben a szalonnát lecseréltem kockázott baconre és tálaláskor még pluszba megszórtam reszelt füstölt gomolya sajttal is.




Hozzávalók :
50 dkg spagetti
25 dkg mascarpone
15 dkg reszelt parmezán sajt, vagy valamilyen kemény sajt
2 db tojás
25 dkg kockázott bacon szalonna
1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva

Tálaláshoz : reszelt füstölt gomolyasajt ( elhagyható )


Elkészítése :
Főzzük meg a spagettit, hagyományos módon, sós forró vízben.
A tojásokat keverjük habosra, adjuk hozzá a mascarponét.
Együtt is keverjük jó krémesre és adjunk hozzá a fele reszelt sajtot.
A bacont pirítsuk meg kevés olajon, majd keverjük hozzá a tojásos masszához.
Szűrjük le a spagettit, és keverjük össze a mártással.
Tegyük vissza a gázra és 1-2 percig állandó kavarás mellett forgassuk át.
Ennyi idő pont elég neki hogy biztosan ne maradjanak a tojások nyersen.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk, és máris fogyaszthatjuk.



 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...