2014. szeptember 13., szombat

Hédi kedvence





Hozzávalók mézes lapokhoz :
10 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
30 dkg liszt
kevés tej a tészta összegyúrásához

Továbbá a lapok sütéséhez :
Szilikonos sütőpapír
kb 20 x 25 cm nagyságú tepsi a lapok kisütéséhez
( jó ha a tepsi magas is mert akkor ebben  össze is lehet tölteni ! )

Hozzávalók a piskótatekercshez :
4 db tojás
3 evőkanál víz
16 dkg porcukor
16 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor

Töltéséhez : kb 25 dkg szederlekvár
( A lekvár bármilyen piros lekvárra lecserélhető, de baracklekvárral is finom )

Továbbá a piskótalap sütéséhez :
Szilikonos sütőpapír
kb 35 x 30 cm nagyságú tepsi

Hozzávalók a krémhez :
7 deci tej
2 cs. vaníliás pudingpor
30 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor



Elkészítése :
Először a piskóta tekercset készítjük el.
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, gáznál 1. fokozat.
A tojásokat, a vízzel és a porcukorral jó habosra kikeverjük.
Fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen elkenjük.
Tű próbáig sütjük.
Figyeljünk rá mert hamar megsül !
Amikor még langyos a lap , lehúzzuk róla a sütőpapírt és a papíron hagyjuk a lapot, majd, vastagon megkenjük a lekvárral.
A papír segítségével feltekerjük, majd félre rakjuk.

Második lépésben elkészítjük a mézes lapokat.
A liszt és a szódabikarbóna kivételével a tészta hozzávalóit összemelegítjük.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és tésztává gyúrjuk.
Közepesen kemény tésztánk legyen, ha szükség van rá puhítsuk tejjel.
Ketté osztjuk a tésztát és 20 x 25 cm nagyságú lapokat nyújtunk.
Sütés előtt megszurkáljuk egy villával.
A lapokat 180 hőfokon gáznál 3. fokozaton készre sütjük , kb 6 perc.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.

A tejet, a vaníliás cukrot és a porcukrot elkeverjük és hozzáadjuk a pudingporokat.
Hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük.
A vajat habverővel felhabosítjuk és bele keverjük a kihűlt pudingba.
Együtt habverővel még egy kicsit habosítjuk, majd ketté osztjuk.

Harmadik lépésben összetöltjük a süteményt.
A töltést célszerű a lapok méretének megfelelő magas tepsiben végezni!
Az egyik lapot megkenjük a féladag krémmel.
A piskótatekercset egy ujjnyi vastagra szeleteljük és a krémre fektetjük őket egymás mellé sorban.
Ha jól dolgoztunk a szeletek befedik a krémet.
A piskóta tekercsekre halmozzuk a maradék krémet és egyenletesen elkenjük.
Befedjük a második lappal, fóliával letakarjuk és a hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
Másnap, egyben kivesszük a süteményt a tepsiből és egy éles késsel merőlegesen felszeleteljük.

Jó étvágyat !
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...