2014. szeptember 18., csütörtök

Lenmagpelyhes Molnárka

Nincs jobb érzés, mint amikor a friss péksütemény illata körbelengi a konyhát .
 A családtagok pedig türelmetlenül várják, hogy mikor haraphatnak már bele .






Hozzávalók :
60 dkg liszt
1 teáskanál. só
3 evőkanál cukor
1 db tojás
140 g aludttej
1,5 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
1 kocka friss élesztő
2 evőkanál lenmagpehely

Tetejére :
1 db felvert tojás, lenmag, durva só

Elkészítése :
A hozzávalókból kelttésztát készítünk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
( Én , belepakolok mindent a kenyérgépbe és a dagasztó programra állítom.)
A kelesztési idő kb. 35-40 perc.
Ezután egy lisztes munkafelületre borítjuk és 12 egyenlő részre vágjuk.
Egyenként ovális alakú zsemléket formálunk.
Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, kissé távol egymástól.
Letakarjuk egy konyharuhával és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, gáznál 3. fokozatra.
Kelesztés után egy darab felvert tojással lekenjük a megkelt molnárkák tetejét, és durva sóval, vagy lenmaggal beszórjuk.
Berakjuk a sütőbe és kb, 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Rácsra téve kihűtjük.




Hozzávalók 1 db molnárka szendvicshez :
Készre sütött 1 db molnárka ketté vágva
1 db tükörtojás
2 szelet füstölt gomolyasajt
2 szelet Kalifornia paprika
2 szelet paradicsom
Sok bazsalikomlevél
majonéz, vagy ketchup

Jó étvágyat !







4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...